Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre av fyra matcher under säsongen har fått till förlängning, kan mycket väl hända igen.

  • HV71 har haft längre tid på sig att förbereda sig för uppgiften.

  • HV71 har tagit fler poäng av Brynäs under säsongen.

  • Det stormar i Brynäs för tillfället och tränarna + sportchef har lämnat senaste dagarna.

  • Nya tränarna Josef Boumedienne och Nils Ekman saknar erfarenheten som krävs för att leda ett lag genom ett kval.

Storm på flera fronter

Den stora anledningen till att jag tror att HV71 får en bra start i den här matchserien är de senaste dagarnas totala storm som skett i Brynäs. Man avslutade serien på ett dåligt sett med tre raka förluster i matcher som vid segrar hade kunnat lett till att laget slapp kvala nedåt. Sedan dess så har man låtit huvudtränaren Peter Andersson och assisterande tränare Viktor Stråhle åka buss ner till Oskarshamn, förlora för att sedan få beskedet att man sparkas inför kvalet. Till följd av det så avgick dessutom sportchef Mikael Sundlöv. Detta är såklart faktorer som påverkar spelarna och som jag tror kommer att märkas av direkt, i ett kval som redan är ångestladdat från början.

Ny tränare är också klar för Brynäs och det blir de två gamla storspelarna Josef Boumedienne och Nils Ekman, där den förstnämnde är huvudtränare. Detta är en rekrytering jag inte förstår över huvud taget och deras gemensamma erfarenhet är i stort sett obefintlig där Boumedienne endast tränat Lidingös J18 lag och där Ekman endast varit assisterande tränare i Djurgårdens SDHL-lag. Nu kastas man rakt in i den här pressen och miljoncirkusen. En uppgift jag tror man tagit sig vatten över huvudet genom att tacka ja till.

Haft förberedelsetid

Nu ställs Brynäs alltså mot HV71 i kampen om den åtråvärda platsen i SHL nästa säsong och HV71 har haft betydligt längre tid på sig att förbereda sig inför det här kvalspelet. I sista matchen mot Linköping visade man att man är förberedda och vann då årets sista match. Jag tror helt enkelt att HV71 har hunnit förbereda sig mer spelmässigt och mentalt för vad detta faktiskt innebär och med en mer rutinerad coach i båset och med bra spets i laget som man ännu inte fått ut någonting av den här säsongen så finns potential för HV71 att sno någon match av Brynäs på bortaplan för att sätta sig i bra position inför hemmamatcherna. Tar man en seger här så får man också övertaget rent psykologiskt i det här mötet, något som kan betyda jättemycket.

Under säsongen har också HV71 tagit fler poäng av Brynäs än tvärtom och faktumet att tre av fyra matcher under säsongen slutat med förlängningsspel gör det helt klart värt att göra detta till ett moneyline-spel som alltså innebär att HV71 ska vinna matchen för att spelet ska hitta hem. Det tror jag att man har goda chanser att göra sett till att man har haft längre förberedelsetid för uppgiften.

Speltips.se ger tipset:

HV71 (ML) hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 5/4 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.