Joakim Östman|4 maj, 2022, 15:10

Jag väljer att spela på Washington över 2,5 mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt i denna åttondelsfinalseriens första match.

  • Washington har en extrem spets framåt i banan

  • Washington skapade mängder av målchanser i match-ett.

  • Florida har en väldigt offensiv spelidé vilket öppnar upp för målglada matcher.

  • Washington överraskade rejält i match-ett och de ska inte underskattas.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Washington över 2,5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överraskade direkt

Att matchserien mellan Florida och Washington hade en tydlig förhandsfavorit var det inget snack om. Inför match-ett förväntade vi oss därför en matchbild där Florida skulle styra och ställa men så blev det inte. Med spel i powerplay fick Washington en drömstart på matchen och bortalaget slog direkt till genom Tom Wilson. Washington fick momentum med målet och medans Florida var något tagna på sängen fortsatte bortalaget att ösa på. Floridas målvakt Sergei Bobrovsky fick stå för ett antal högklassiga räddningar för att hålla hemmalaget kvar i matchen, medans Washington i sin tur borde ha utökat ledningen. Istället var det Florida från egentligen ingenstans hittade kvitteringsmålet genom Sam Bennett som stod för en väldigt fin aktion. Med det sagt dominerades första perioden av Washington men likväl hade vi 1-1 på tavlan efter första perioden.

I den andra perioden var det istället Florida som fick en kanonstart och Claude Giroux kunde direkt slå in en retur som gav hemmalaget ledningen. Med målet kändes de för ett ögonblick som Florida nu som på förhand förväntat skulle ta över matchen. Likväl blev inte utfallet så och Washington stod upp väldigt bra i en mittenperiod som i stort sett var ett ställningskrig. Med ledning inför tredje perioden gick Florida mot segern men efter ett slarvig uppspel av backen MacKenzie Weegar, snodde Alexander Ovechkin pucken som gav Jevgenij Kuznetsov ett friläge som ryssen utnyttjade och med det kvitterade matchen. Washington var dock inte klara där och med tio minuter kvar av matchen ställde Caps om genom Nicklas Bäckström som hittade TJ Oshie som lätt satte 2-3 till bortalaget. Washington gjorde sedermera även 2-4 i öppen kasse och med det var gästernas skrällseger i match-ett ett faktum.

Reaktion att vänta?

Jag synade på förhand att matchserien mellan Florida och Washington skulle bli jämnare än vad många trodde. Med förlusten i match-ett är det också nu en väldig press på Florida och reaktionen från de ska bli intressant att se. Washington fick i stort sett match-ett precis dit de ville och genom en kompakt defensiv lyckades gästerna ställa om gång på gång. Ser vi till heta målchanser i matchen var det också rättvist att Washington vann match-ett men likväl förväntar vi oss att Florida har en högre nivå i sig. Med det sagt ska Florida fortsatt ses som favoriter i matchserien men Washington fick onekligen en kanonstart på denna åttondelsfinalserien.

Det vi även tar med oss från match-ett är att Sergei Bobrovsky såg väldigt bra ut i Florida-målet. Inför matchserien var det på förhand tydligt att Florida hade den starkare målvaktssidan och de besannades i match-ett. Vítek Vaněček i Washington målet gjorde en stabil insats men Sam Bennetts mål är ett skott han måste rädda. Ser vi till fortsättningen av matchserien måste Washington få ett väldigt bra målvaktsspel från Vaněček om de ska lyckas rubba favoriterna här. Vi kan slå fast att det är fortsatt en osäkerhetsfaktor för Washington och målvaktssituationen kan mycket väl bli ett bekymmer för Caps i denna matchserien.

Blickar vi mot match-två håller jag Florida som favoriter och här förväntar jag mig en reaktion från hemmalaget. Likväl står hemmasegern i ett löjligt lågt odds sett till hur första matchen utspelade sig. Jag anser därför att Florida-segren saknar spelvärde och här tittar jag istället mot ett målspel. Jag förväntar mig att match-två kommer bli en målglad historia och båda lagen är väldigt kompetenta framåt. Washington skapade mängder med målchanser i match-ett och det synar jag att bortalaget kommer gör även i match-två. Trots att jag håller Florida som favoriter synar jag därför att gästerna gör minst tre mål i matchen. Med det sagt tror jag ändå inte de räcker för Washington i match-två men som tidigare nämt förväntar jag mig en målglad match-två.

Ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 01:30
Florida - Washington
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.