Daniel Jacobsson|5 maj, 2024, 16:13

Jag väljer att spela på IFK Göteborg i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • IFK Göteborg fick rejäl och efterlängtad utdelning mot Brommapojkarna.

  • Spelmässigt har det i långa stunder sett bra ut för IFK Göteborg i år.

  • Derbymatcher brukar upprepa sig som tighta.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Lillebror

GAIS är tillbaka i Allsvenskan efter 12 år i lägre divisioner. Göteborgsklubben har startat säsongen väldigt lovande för att vara nykomling och hade innan förlusten mot Djurgården senast två raka segrar. Stockholmarna man mötte senast roterade litegrann men det skall inte ta ifrån GAIS sin fina prestation. Nykomlingen ser intressanta ut och går in i derbyt mot IFK Göteborg med en bra känsla. Det är dessutom inte hemmalaget – för kvällen – som har pressen på sig. Lillebror går ut på Gamla Ullevi helt utan press på sina axlar och har lättare att njuta av den här tillställningen.

I veckan har det funnits lite frågetecken kring både Åberg och Lindberg, men det skall inte vara några större problem att delta under derbyt. Sakerna som talar för GAIS har jag talat om, det är just pressen som finns på de olika lagen. Men, utan press vinner man inga matcher automatiskt och jag ser inte vem i det här laget som skall bli derbyhjälte den här måndagskvällen. Det är ett välmående lag, men någon överdriven kvalitet individuellt finns det inte på den här nivån. GAIS får med sig ett kryss – som mest.

Storebror

I en väldans massa säsonger och år har IFK Göteborgs supportrar väntat på ett riktigt derby. Nu är GAIS uppe i Allsvenskan på nytt och under måndagskvällen spelas just ett derby. IFK Göteborg har all press på sig i det här derbyt, trots att det varit ett par tunga år och att säsongsinledningen inte varit som man hoppats resultatmässigt. Prestationsmässigt har det också varit blandat hittills, men betydligt bättre än under fjolåret, mycket sämre än så kan det inte bli för Blåvitt. På tal om bättre prestationer så gjorde man precis det man har misslyckats med tidigare i deras senaste match mot Brommapojkarna. Här gjorde man tre mål framåt och det är en riktig befrielse för Jens Askou, IFK Göteborg och alla runt omkring.

Om målskyttet har lossnat, som det gjorde mot just BP senast, så är mycket vunnet för Blåvitt. Spelmässigt är man betydligt starkare offensivt i år än i fjol och nu är också Arbnor Mucolli tillbaka efter avstängning. Dessutom har man ett val att göra, om man skall dominera spelmässigt eller fokusera på omställningsspelet med Thomas Santos i täten. Det känns som Blåvitt har lite fler nycklar än GAIS för att vinna det här mötet. Och jag ställde mig frågan om vem som är en potentiell derbyhjälte i GAIS förut, här finns det betydligt fler.

fotboll, allsvenskan
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:10
GAIS - IFK Göteborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.