Axel Olsson|5 maj, 2024, 13:58

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Båda lagen är med och utmanar om Europa-platser och jagar därmed en viktig seger.

  • Lyon har öst in mål på senaste. Hela 14 mål på fem matcher.

  • Lille är ligans bästa hemmalag.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ligans bästa hemmalag

Lille befinner sig i topp 4 och har därmed en bra chans på en Champions League-plats. I Ligue 1 innebär dock fjärdeplatsen ett kval till Champions League, en placering som Lille innehar just nu. Med det sagt har klubben siktet inställt på att knipa tredjeplatsen istället, en placering som innebär ett direkt-avancemang. Trean Brest befinner sig endast en poäng framför och det kan bli en spännande avslutning mellan dessa två.

Lille har två hemmamatcher kvar och det är en rejält trygghet för dem. Lille är nämligen ligans bästa hemmalag, till och med bättre än mästarna Paris Saint Germain. De har varit fantastiska i hemmaborgen och därmed är Lille favoriter inför toppmötet mot Lyon. De har gjort mål i samtliga 15 hemmamatcher den här säsongen och därför tror vi att Lille bidrar till detta målspelet. De jagar tre viktiga poäng och det gör gästerna också. Det kan bli en händelserik batalj!

Går från klarhet till klarhet

Lyon har som sagt haft en säsong med två helt skilda verkligheter. Från att vara i en rejäl kris och befinna sig längst ned i tabellen, till att nu vara med och konkurrera om Europa-platserna. Pierre Sage blev verkligen räddaren i nöden och det här laget har gått från klarhet till klarhet under hans styre. Lyon har nu endast två poäng upp till sexan Lens, därmed är Europa-spelet högst aktuellt. Gästerna jagar också viktiga poäng och de har en fin form i bagaget. Det är framförallt offensiven som visat vägen under den närmaste månaden.

Lyon har gjort imponerande 14 mål på deras fem senaste matcher, med det sagt tror vi att gästerna också kan bidra till målspelet. Lacazette fortsätter att ösa in mål och var högst delaktig i senaste 3-2 segern mot tabelltvåan AS Monaco. En seger som visar hur otroligt starka Lyon har blivit, därmed blir vi inte förvånade om de sätter press på Lilles fina hemmafacit. Det är två duktiga lag som drabbas samman och överspelet lockar. Det har suttit i sex av Lyons sju senaste matcher!

fotboll, Ligue 1
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Lille - Lyon
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.