Axel Olsson|5 maj, 2024, 14:18

Jag väljer att spela på Napoli vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Oförståeligt att Napoli inte vann senast mot Roma. Skapade massvis med chanser framåt.

  • Napoli har fortfarande en liten chans på topp 7-placeringen.

  • Udinese har varit usla i hemmaborgen. Endast en seger på 17 ligamatcher.

  • Udinese kämpar för sin överlevnad. De har dock en riktigt svag form i bagaget.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Nervkittlande avslutning

Det är fyra omgångar kvar att spela av italienska Serie A. För Udineses del är det långt ifrån över – det är en nervkittlande avslutning som väntar. De befinner sig nämligen på en 18:e plats i tabellen med två poäng upp till säker mark. Det är flera lag som är inblandade i framförallt kampen om att undvika 18:e platsen. Det som talar emot Udinese är både deras hemmafacit och den svaga formen.

De har varit usla i hemmaborgen där det endast blivit en seger på 17 ligamatcher, med ett sådant facit är det inte konstigt att klubben kämpar för sin överlevnad i högstaligan. De har dessutom en svag form nu när det väl gäller, hemmalaget står på två oavgjorda och fyra förluster i deras sex senaste. Det är inte mycket som talar till deras fördel just nu, dock blir det allt mer spännande efter matchen mot Napoli då bottenkonkurrenterna Empoli och Frosinone väntar. Måndagens match blir alltså inte helt avgörande för Udinese och vi tror att gästerna blir ett nummer för stora. Det är dem tre sista omgångarna som blir vitala för detta gänget.

Förtjänade mer senast

Det blir inte en lika dramatiskt avslutning för gästande Napoli, även om de fortfarande har poäng att spela för. Gästerna har stått för en svag säsong och det har skapat ett rejält missnöje, särskilt då det är säsongen efter laget blivit mästare. Förväntningarna var högt ställda och det har inte Napoli kunnat motsvara. De har dock en liten chans att knipa sjundeplatsen, vilket skulle vara en liten tröst med Europa-spel. Det krävs dock en stark avslutning för att ha möjligheten att gå om sjuan Lazio, då måste Napoli höja sig från tidigare resultat.

Gästerna har heller ingen bra form i bagaget, däremot ger inte resultaten hela bilden. Napoli var nämligen överlägsna i senaste omgången mot topplaget Roma – att det inte blev en seger i den här matchen är oförståeligt. De skapade massvis med chanser och kunde mycket väl dubblerat sin målskörd, därmed blev krysset en besvikelse. Det var dock en stark insats och i vanliga fall sätter Napoli ett par av de missade chanserna. Gästerna har ett litet hopp kvar och vi tror att de får utdelning i måndagens batalj mot bottengänget Udinese.

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Udinese - Napoli
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.