Erik Norin|5 juni, 2023, 11:30

Jag väljer att spela på att Khachanov tar ett set i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Khachanov har vunnit 14 av sina senaste 20 matcher.

  • Khachanov spelar på sitt bästa underlag och har slagit bra motstånd hittills.

  • Djokovic har ännu inte förlorat ett set, men stöter nu på sitt tuffaste motstånd hittills i världselvan Khachanov.

På väg mot ny final

Novak Djokovic har hittills visat upp en bländande tennis i Franska öppna och sedan det stod klart att Rafael Nadal inte kommer till spel så har Djokovic i min mening växlat upp och har hittills satt ned foten och visat att han menar allvar. I en eventuell semifinal väntar troligen den nya Nadal, unge världsettan Carlos Alcaraz och kanske att Djokvic redan har lite tankarna på den matchen och således kan tappa lite fokus här. Motståndet är dock det tuffaste hittills och det är svårt att i varje match i en hel turnering gå rent.

Djokovic vet också att det ska enormt mycket till om han ens ska tappa mer än ett set i den här matchen och att han ska förlora finns egentligen inte som ett alternativ. Har därför tid att verkligen komma in i matchen om han inte hittar rätt rytm i slagen från början. Här kommer det vara väldigt lite slice och mycket fokus i att öka tempot, Djokovic klarar det men kanske att han tar lite tid på sig att komma in i det.

Gör ett starkt år hittills

Svårt att motivera varför världens bäste genom tiderna, Djokovic plötsligt ska göra ett sämre set eller tappa ett set såklart. Istället är anledningen att jag tar spelet att Karen Khachanov hittills gör ett starkt år och också en mycket bra turnering. Vunnit 14 av sina 20 senaste matcher vilket också visar att formen är god för dagen. I övrigt är han dessutom på sitt bästa underlag och jag tror Khachanov för första gången på mycket länge att det finns en chans att han ska kunna utmana Djokovic en bit in i matchen i alla fall.

Det höll på att börja riktigt illa dock, men ryssen lyckades reda ut ett 0-2 underläge i set mot lågt rankade Lestienne i första omgången och sedan dess har det sett betydligt bättre ut. Enkel seger mot moldaven Albot följdes upp av två starka 3-1-segrar i min mening, dels mot kluriga australiern Kokkinakis men framförallt mot den skicklige italienaren Sonego där ryssen vände 0-1 till 3-1 på ett mycket bra sätt. Formen, vilket motstånd han slagit samt underlaget talar för att Khachanov ska göra en bra match, förhoppningsvis räcker det till ett set.

tennis, franska öppna
|
units: 2/5 - spelstopp: 11:00
Djokovic - Khachanov
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.