Daniel Jacobsson|5 juni, 2023, 12:42

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • GAIS är bäst i ligan när det kommer till underliggande statistik.

  • GAIS har svårigheter att göra mål för stunden, men skapar rejält med målchanser match efter match och det är bara en tidsfråga innan det släpper.

  • Sundsvall tog en viktig seger senast och har börjat hitta rätt mer och mer.

  • Hallenius, Engblom, Simba och så vidare. Det finns stark offensiv i Giffarna.

Offensiv kraft

GIF Sundsvall är ett av lagen jag har stort förtroende för i Superettan. Men hittills finns det väldigt mycket mer att önska och få ur laget. Inför mötet mot GAIS på NP3 Arena under tisdagskvällen finns alla förutsättningar att både lyfta i mina ögon och i tabellen. Giffarna har en offensiv kraft som inte många andra motstånd kan mäta sig med i och med deras anfallstrio Hallenius, Engblom och Simba. Dessutom har en yngre förmåga i form av Bengtsson utökat kvaliteten i Sundsvall. Jag tror att laget kan utmana Superettans kanske bästa lag såhär långt rejält under kvällen. Giffarna möts av ett lag som älskar att anfalla och det kan bli en svängig match på deras egna hemmaplan. Spelet sitter i majoriteten av gångerna som dessa två lagen har mötts. Båda lagen ligger högt i underliggande siffror.

Siffrorna säger sitt

GAIS förlorade på nytt och dessutom var det mot den största rivalen ÖIS. Göteborgsderbyt bestod av mycket och laget gav allt. Julius Lindberg lyckades inte forma sitt anfall den här gången heller och gaisarna blev återigen mållösa trots stora underliggande siffror. Siffrorna säger faktiskt sitt när det gäller GAIS den här säsongen. Man är ett framåtlutat lag och skapar väldigt mycket målchanser i sina matcher. Nu har det dock varit tre raka matcher, med rejält av målchanser, där man gått utan mål framåt. Lindberg och co jobbar för att hitta tillbaka till målskyttet och frågan är om man inte lyckas få det att lossna här. GAIS är väldigt bra för stunden och det säger sitt när laget gått mållösa i tre raka matcher. Man har så mycket mer i sig och det kan komma att lossna mot Giffarna. Överspelet klickas.

fotboll, superettan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Sundsvall - GAIS
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.