Marcus Råsberg|5 juni, 2023, 11:28

Jag väljer att spela på Florida ML i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Florida har inte förlorat två raka bortamatcher på hela slutspelet

  • Nu är Florida tillbaka i matchsform

  • Matchen kunde gått åt bägge håll senast

  • Första- och andrafemman har mer att ge för Panthers

Kunde gått åt bägge håll

Natten till tisdag har det blivit dags för den andra matchen i ordningen mellan Vegas Golden Knights och Florida Panthers. Första mötet tog Vegas hem med 5-2 på hemmais Det adra mötet spelas också i Vegas innan matchserien flyttar till Florida i två matcher. Oddssättarna visar på klar fördel för hemmalaget inför andra mötet men jag har anledningar som talar för att vi kommer ha ett lika-läge i matchserien inför match tre.

Även om Vegas vann senast så kunde machen gått åt bägge håll. Statistiken var jämn och spelet var även det väldigt jämn över 60 minuter. Några få misstag avgjorde till Vegas fördel samtidigt som Aiden Hill stod för en matchavgörande räddning tidigt i den andra perioden när Floridas Nick Cousins hade öppet mål och Hill lyckades med en spektakulär räddning med sin klubba, likt Brayden Holtby gjorde mot Alex Tuch i Vegas i första finalen 2018. Den räddningen gjorde att det fortfarande stod 1-1 och Vegas tog därefter ledningen med 1-2 istället. I övrigt gjorde Hill en riktigt bra match och var en av de bättre spelarna i Vegas. Florida spelade dock bra och det fanns flera signaler som pekade på att vi kommer få uppleva en jämn finalserie och jag skulle inte bli förvånad om det går till sju matcher.

Stjärnorna steppar upp?

Vegas gjorde ett bra jobb att stänga ner Floridas första- och andrafemma i första matchen. Hemmalaget lyckades hålla både Aleksander Barkov, Matthew Tkachuk och Brandon Montour utanför poängprotokollet samtidigt som Vegas första- andra och tredjefemma producerade framåt. Floridas stjärnor har varit viktiga för sitt lag under hela slutspelet och har studsat tillbaka snabbt efter en svagare insats. Jag ser framför mig att spelare som Matthew Tkachuk och Aleksander Barkov gör en stark insats i match två.

Jag var fundersam kring och varnade för att Floridas långa vila kan göra att de behöver lite längre tid på sig att komma in i första matchen och det fanns spår som tydde på att den långa vilan för Florida gjorde att laget tappat sitt sjuka momentum som de hade i med sig från sina tidigare matchserier. Nu har Panthers spelat match igen och är tillbaka i matchsform efter ett par veckor borta från spel. De har inte förlorat två raka bortamatcher under hela slutspelet och lagets stjärnor lär vara taggade på att göra skillnad och producera framåt. Med det sagt finns ingen anledning att börja tvivla på Panthers redan. Oddset på Money Line är dessutom riktigt bra (2.18) och jag ger bortalaget chansen i match två.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 02:00
Vegas - Florida
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.