Daniel Jacobsson|5 juli, 2024, 14:10

Jag väljer att spela på överspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tre raka möten mellan Elfsborg och BP har gått över 2,5 mål.

  • Brommapojkarna visar ingen respekt var man än kommer.

  • Elfsborgs omställningsspel kan passa bra.

Omsättningskrav: 1x – Min Odds: 1.80

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Återstart

Elfsborg har laddat om och återstarten får man spela på hemmaplan. Borås Arena står redo för mötet mellan Elfsborg och Brommapojkarna under lördagen. Äntligen är Allsvenskan tillbaka och det här blir en kanonstart inför vad som kommer i EM under kvällen. Elfsborg och BP kan mycket väl leva upp till förväntningarna man har. Det här är två lag vars spelidéer kan öppna upp det rejält. Elfsborg har sitt vassa omställningsspel, samtidigt som man spetsat truppen med individuell klass i bland andra Arber Zeneli.

Sedan skall det såklart nämnas att Boråsarna inte alls kommit upp i rätt nivå under den första halvan. Förhoppningsvis, för deras egen skull, har man legat i hårdträning under uppehållet och är förberedda här. Fjolårets tabelltvåa lär inte slåss om några europaplatser i år, men har dessutom europaspelet att tänka på inom kort då kvalet startar under nästa vecka. Det kan inte påverka det här mötet och blir istället något av ett genrep. Jag tror på en öppen och underhållande tillställning.

Skyttekungen är kvar

Nikola Vasic är kvar i Brommapojkarna när Allsvenskan startar om under lördagen. Trots lite flört med Hammarby och intresse från flertalet klubbar från flera olika håll. Några som också är kvar är Olof Mellberg och Andreas Engelmark, trots att man flitigt är påväg till andra klubbar enligt media. Det uttalade målet för Mellberg är dock att det endast är utlandet som lockar i dagsläget och klubbar som AIK, som hade kunnat vara intresserade, får kliva åt sidan. Brommapojkarna är ett underhållande lag som sällan visar respekt för motståndarna på andra sidan.

Det kommer man inte göra på Borås Arena heller. Brommapojkarna får en del förtroende av mig inför den här matchen. Jag tror att man kan hota rejält och till och med ta kommandot. BP brukar ändra sitt spel efter motståndarna och mot Elfsborg kan man utan tvekan få utnyttja sina främsta egenskaper. Förra säsongens möten slutade dock i två förluster och hela 8-0 i baken. Där hoppas jag att man har lärt sig något, så man kan vara med och bidra i målspelet.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:00
Elfsborg - BP
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.