AIK –1.5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/10 kl 15.40

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK:s prestation mot Björklöven var betydligt bättre än det man stod för i seriepremiären mot Västervik

  • Väsby stod för ett riktigt bottennapp i måndags när man förlorade mot Kristianstad med 5–1

  • AIK har ett betydligt bättre spelarmaterial än dagens motstånd

  • Väsby slarvade otroligt mycket i sin senaste match och drog på sig flera onödiga utvisningar

  • AIK har ett bra powerplay med flera spelare som gillar den spelformen

Flera starka värvningar

AIK har tagit nya tag inför den här säsongen och man har värvat friskt. Stjärnspelare som Anton Holm och Fredric Weigel har återvänt till klubben och NHL-lån som Oliwer Wahlstrom och Victor Söderström har anslutit. Trots det så har det blivit två raka förluster inledningsvis. I premiären förlorade man något överraskande mot Västervik för att sedan åka upp till Umeå och förlora mot förhandstippade topplaget Björklöven. Inledningsvis spelade man bra i senaste matchen men när Björklöven väl kuggade igång så hade man inte en chans.

För Väsbys del har det allsvenska äventyret börjat trögt. Man stod för en riktigt bra prestation i premiärmatchen mot Södertälje där man var nära att plocka poäng, men med en minut kvar att spela gjorde SSK 1–0 och Victor Tuurulas mannar fick åka hem tomhänta. Under måndagen väntade ny match när Kristianstad var på besök, och där föll man tillbaka rejält och förlorade med hela 5–1. Jag ser inte hur det här laget ska kunna undvika bottenskiktet i tabellen och prestationen man stod för senast ändrar inte min uppfattning.

Onödiga utvisningar

Båda lagen har börjat knackigt, men här ska skillnaden mellan lagen vara stor. AIK stod för en bottennapp i premiären men stundtals spelade man upp sig mot Björklöven innan det rasade ihop. Nu möter man ett stukat motstånd och jag tror AIK kan gå in till den här matchen med en bra känsla. Man bör vara det spelförande laget här och det passar puckskliga spelare som Fredric Weigel och Anton Holm. I senaste matchen gjorde man dessutom båda sina mål i powerplay, något som man troligtvis kommer få en hel del chanser i under den här matchen.

Väsby var inte alls med på noterna under måndagens match mot Kristianstad och man tog många dåliga utvisningar som ledde till mål bakåt. Dessutom var det otroligt mycket slarv som förorskade att motståndarna fick flera heta målchanser, något man inte har råd med här. Jag tror att AIK kommer vara spelförande och Väsby kommer inte ha mycket att sätta emot. AIK bör ta sin första trepoängare här och man har goda chanser att vinna med en hel del mål. AIK –1.5 spelas till 1.68.

Speltips.se ger tipset:

AIK –1.5 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/10 kl 15.40

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.