Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Det finns enormt mycket offensiv kvalitet i båda lagen.

  • Fem av Frankrikes sex senaste landskamper har resulterat i att båda lagen gör mål.

  • Belgien har gjort mål i trettioen raka landskamper.

  • Frankrike har hittat nätet i sina femton senaste matcher.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen att gör mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Upp till bevis

Belgien och Frankrike gör under torsdagskvällen upp om en finalplats i Nations League. Frankrike vill studsa tillbaka efter deras fiasko under sommarens EM, där de åkte ut redan i åttondelsfinalen mot Schweiz efter straffar. Frankrike sågs inför Europa Mästerskapen som favoriter att vinna. Nederlaget blev ett riktigt fiasko och Les Bleus har fortsatt haft dåliga resultat efter turneringen. Under senaste samlingens två första matcher lyckades det endast åstadkomma två oavgjorda resultat. Där Frankrike mötte Bosnien Hercegovina och Ukraina vilket är matcher de bara ska vinna. Sista matchen vann de dock mot Finland 2-0 och Frankrike leder fortsatt sin VM-kvalgrupp. Resultaten väcker en del frågetecken och Frankrike behöver komma upp i nivå igen om de ska vinna mötet mot Belgien.

Belgien som är etta i Världsrankingen blev det inte heller någon succé för under sommarens EM. De åkte ut redan i kvartsfinalen mot Italien som sedermera vann turneringen. Belgiens så kallade gyllene genration har ännu inte lyckats med mer än tredje plats i VM 2018. Tiden börjar rinna ut för denna generations Belgien som nu återigen får en chans till en titel. Belgien visade toppform under senaste samlingen och vann alla sina tre Vm-kvals matcher. 

Finalplats på spel

En finalbiljett ligger i potten för båda lagen och motivation lär inte saknas i detta mötet. Besvikelserna var stora för båda dessa nationerna under EM, nu får de en chans till revansch som jag räknar med att båda lagen vill ta. Trots en minde bra period av Frankrike har de fortfarande på pappret en av det bästa trupperna. Även Belgien har ett extremt bra lag vilket gör att denna matchen känns helt öppen på förhand. Jag väljer därför att kika mot ett målspel denna gången.

Offensiv spets är inte nått som saknas i dessa nationer och dessa lagen går mer eller mindre aldrig från en match mållösa. Frankrike har gjort mål framåt i alla deras femton senaste landskamper. Belgien har ett ännu bättre facit och har inte lämnat en match mållös på deras trettiotvå senaste matcher. Båda lagen har dessutom en hel del att bevisa. Då räknar jag med att få se båda nationerna gå för det från start. Jag synar därför att det blir mål i matchen och mitt spel blir att båda nationerna hittar nätet.

fotboll, Nations league
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Belgien - Frankrike
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.