Örnsköldsvik vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/10 kl 00.30

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lejon har knappt en komplett trupp och man har enbart hunnit med en träningsmatch under försäsongen

  • Örnsköldsvik vann sin premiär i söndags mot Sundsvall

  • Lejon var slagpåse ifjol och vann enbart två av 18 matcher under grundserien

  • Örnsköldsvik har vunnit sex av sju senaste bortamatcherna mot Lejon

  • Örnsköldsvik har vid seger skaffat sig en bra start på säsongen och sedan kunna rida vidare på den

Tappat bästa poängplockaren

Lejon var länge ett mysterium under stora delar av sommaruppehållet. Medan andra lag presenterade nyförvärv och förlängningar så var det helt tyst från Skellefteålaget, fram till ett par veckor innan seriestart. Nu ska man spela premiär och det gör man med ett minst sagt annorlunda lag som innehåller tre målvakter, sex backar och tio forwards. Något ännu mera häpnadsväckande? 15 av dessa spelare är födda 1998 eller tidigare. Men det finns ett rejält utropstecken i laget. Tidigare Skellefteåbacken Fredrik Lindgren kliver in i laget efter ett års uppehåll från hockeyn. Men kan verkligen 40-åringen rädda Lejon från jumboplatsen?

För Örnsköldsviks del har man stått stilla efter ett par år med bättre resultat. Klubben gick till play off tre år i rad mellan 2015 och 2017, men sedan dess har utvecklingen stannat av. Laget har fått kämpa i botten av tabellen och spel i Allettan har man inte lyckats uppnå. Nu tar man ny fart och man gör det med ett ungt lag. Medelåldern ligger på strax under 22 år och det är alldeles för lite för att kunna vara med och utmana om en plats högre upp i tabellen. Man har tappat sin bästa poängplockare i Eemeli Skantz, istället har man ersatt honom med Ludwig Niederbach som återvänder till moderklubben efter flertalet år i andra klubbar.

En träningsmatch spelad

Det är minst sagt två svaga lag som drabbar samman här. Även fast Örnsköldsvik har en svag trupp som kommer ha problem med att plocka en högre tabellplacering så är man betydligt bättre än Lejon här. Skellefteålaget har knappt en komplett trupp och man har enbart hunnit spela en träningsmatch. Förra säsongen slutade man tvärsist i Hockeyettan Norra med nio inspelade poäng på 18 matcher. Kommer man upp i den siffran i år får man vara nöjda.

Örnsköldsvik tog senast mot Sundsvall en viktig skalp där man avgjorde i förlängningen genom Ludwig Niederbach. Både Örnsköldsvik och Sundsvall tippas husera ovanför bottenskiktet i tabellen och därmed var det en seger som garanterat stärkte självförtroendet i omklädningsrummet inför fortsättningen. Simon Rönning höll dessutom nollan och lär få fortsatt förtroende här. Lejon kommer inte vinna mycket matcher den här säsongen, om ens någon. Därför tror jag att ett Örnsköldsvik med en seger i ryggen har goda chanser att plocka hem tre poäng här. Gästerna att vinna efter ordinarie tid spelas till 1.55.

Speltips.se ger tipset:

Örnsköldsvik vinner hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/10 kl 00.30

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.