Jag väljer att spela på att Växjö Lakers vinner den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Växjö leder serien.

  • Växjö är seriens bästa hemmalag hittills.

  • Växjö har inte förlorat mot Linköping sedan hösten 2019 och har vunnit tre av fyra hemmamatcher efter full tid sedan dess.

  • Linköping har inlett säsongen dåligt och är indragna i bottenträsket.

  • Linköping har haft stora problem mot förväntade topplag.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Växjö att vinna hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Serieledare

Växjö har förvisso spelat fler matcher än många av lagen bakom, men ett faktum kvarstår och det är att efter sju omgångar så är det inget mer lag i hela ligan som kommer ha tagit fler poäng än Växjö i alla fall. Malmö, Skellefteå och Färjestad har chansen att ha samma antal poäng efter sju spelade matcher, men ingen kommer alltså att ha fler poäng. Växjö har också i mina ögon ett guldläge att sätta sig själva i ett bra läge också efter åtta omgångar där 12e-placerade Linköping, med ett sargat självförtroende kommer på besök. Det har ofta krävts förlängning mellan dessa lagen, men Linköping har faktiskt inte slagit Växjö sedan hösten 2019. Sedan dess har Växjö haft fyra hemmamatcher mot Linköping, tre av dessa har vunnits vid full tid.

Växjö är också ligans bästa hemmalag hittills i SHL och efter två inledande matcher som gick till förlängning mot Färjestad och Örebro så har man sedan dess slagit Rögle och Djurgården efter full tid. Två lag jag håller högre än Linköping hittills den här säsongen. Nu måste också publikfaktorn tas med på allvar och det är bra tryck i Vida Arena, där fansen lever vidare på vågen efter SM-guldet i våras. Ser vi till poängligan så är kedjan med Richard Gynge, Robert Rosén och Julius Nättinen samtliga med på topp tio. Kedjan har hittills varit briljant och kommer definitivt att bidra med ytterligare mål i den här matchen.

En bra insats – av sex möjliga

Linköping har hittills visat den här säsongen att det kommer att bli en mycket tuff säsong. Endast fem poäng insamlade och vändningen borta mot Leksand ser jag fortfarande som väldigt mycket flyt. Den enda matchen där man verkligen imponerat är i hemmamatchen mot Rögle, där man vann komfortabelt. Annars är det framförallt tre insatser som för mig visar på en tydlig trend. 0-4 hemma mot Skellefteå, 0-4 hemma mot Färjestad och bortaförlust 5-2 mot Luleå. Samtliga av dessa tre lag är förväntade topplag och samtliga vann mycket enkelt mot just Linköping, jag tror trenden fortsätter här och att Växjö vinner komfortabelt.

Även i hemmamatchen mot Djurgården där man förlorade med 3-1 så imponerade inte Linköping och det är helt enkelt ett bottenlag som man spelar som såhär långt. För långt mellan bra prestationer, spetsspelare som inte presterar och dessutom för enkla förluster, vilket de tre hemmamatcherna man förlorat får stå som bevis för. Nu saknar man helt självförtroende och ska möta serieledaren på bortaplan. Då blir valet av sida enkelt för mig.

ishockey, SHL
|
units: 5/5 - spelstopp: 19:00
Växjö - Linköping
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.