Axel Olsson|6 november, 2021, 12:30

Jag väljer att spela på att Arsenal vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Arsenal är obesegrade i nio raka matcher.

  • Formen är god och Arsenal kommer till söndagen med tre raka vinster i bagaget.

  • Nyförvärv som Ramsdale, White och Tomiyasu har givit Arsenal betydligt mer stabilitet i försvaret. Mittbacken Gabriel har också varit fenomenal sedan han kom tillbaka efter sin skada.

  • Watford har förlorat tre av deras fyra senaste ligamatcher.

  • Watford har gått mållösa i tre av deras fyra senaste ligamatcher och är ruskigt ojämna i målproduktionen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Arsenal vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formen pekar uppåt

Efter flera tunga säsonger börjar det äntligen ljusna i Arsenal-lägret. Mikel Arteta har fått kraftigt med kritik under de närmaste säsongerna men nu har London-laget börjat få utdelning. Arsenal inledde ligasäsongen med tre raka förluster och det var den sämsta starten på extremt länge. Noterbart är dock att de saknades en hel del nyckelspelare som nu kommit tillbaka och kollektivet har blivit allt mer samspelt.

Arsenal besitter en av de yngsta startelvorna i säsongens Premier League och det ser väldigt spännande ut inför framtiden, men klubben har redan nu börjat få med sig resultaten också. Arsenal är obesegrade i nio raka matcher och de har stått för flera starka insatser, bland annat en 3-1 seger mot ärkerivalen Tottenham. Nyförvärven Ramsdale, White och Tomiyasu har givit Arsenal en stabilitet i försvaret som har varit efterlängtad, dessutom har skadedrabbade Gabriel kommit tillbaka och varit fenomenal i mittlåset tillsammans med White. Framåt sett fortsätter talangerna Saka och Smith Rowe att leverera högklassiga insatser och anfallaren Aubameyang verkar ha fått en nytändning. Den sistnämnda har visat prov på enorma arbetsinsatser och tagit ett stort ansvar även i presspelet. Hemmalaget besitter ett stort självförtroende just nu och vi tror att den fina formen förlängs när de ställs mot nykomlingen Watford. Arsenal har tre raka segrar i bagaget och vann senast mot ett starkt Leicester med 0-2.

Nykomlingen har det tufft

Nykomlingen Watford hoppades på magi när nya tränaren Claudio Ranieri tog över rodret. Watford är en av de engelska klubbarna som bytt flest tränare under de närmaste säsongerna, anledningarna har varierat men klubbens tålamod har iallafall varit bristfälligt. Ranieris gäng sprattlade till rejält för ett par omgångar sedan när de vann med hela 2-5 mot formsvaga Everton.

Watford lyckades däremot inte fortsätta på den inslagna vägen i den nästkommande omgången, istället gick de mållösa och förlorade med 0-1 mot konkurrenten Southampton. Undertecknad anser att truppen är alldeles för tunn och att det kommer bli en kamp om överlevnad för detta gänget. Med tre förluster i deras fyra senaste ligamatcher är formstarka Arsenal vår självklara favorit inför söndagen!

fotboll, Premier League
|
units: 3/5 - spelstopp: 15:00
Arsenal - Watford
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.