Det vankas stormöte i Serie A under fredagskvällen när Juventus tar emot Inter på Juventus Stadium i Turin. Derby d’Italia som matchen kallas brukar vara mycket sevärd. Vi väljer dock sida inför den här drabbningen. Seriesuveränen Juventus kniper en trea på hemmaplan.

Match: Juventus – Inter (Serie A) | Speltips: 1 | Odds: @1.60 | Units: 2/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 20:30

Fyra raka segrar

Juventus tycks helt ostoppbara i Serie A. Efter fjorton matcher har man ännu inte förlorat. Tretton vinster och en oavgjord är lagets facit så här långt och det ger den gamla damen 40 poäng. Det är hela åtta fler än närmaste utmanaren Napoli och elva fler än fredagens motståndare Inter. Just nu är känslan att Juventus spelar i en egen division vad gäller italiensk fotboll. Det har man kanske i och för sig gjort en längre tid med tanke på alla de ligatitlar man radat upp de senaste säsongerna.

Vad gäller lagets form så är den som förståeligt alldeles strålande. Man har fyra raka segrar med sig i bagaget inför stormatchen mot Inter och kommer stärkta av en mycket imponerande 3–0 seger borta mot Fiorentina. Cristiano Ronaldo har kommit igång ordentligt och toppar skytteligan i Serie A med tio fullträffar. Dessutom kan Juventus stoltsera med ett mycket fint hemmafacit den här säsongen. Nämligen sex vinster och en oavgjord på de sju matcher man spelat på Juventus Stadium.

Liten svacka på gång?

Inter har visserligen gjort det bra hittills i Serie A, det ska vi inte ta ifrån dem. Man ligger trea med 29 poäng och hotar absolut om Champions League platserna samt andraplatsen där Napoli för tillfället huserar. Men dessvärre för de blåklädda så är det nog bara att inse att man över en hel säsong (eller tja, inte ens en halv faktiskt) inte räcker till mot jätten Juventus. Man kan givetvis göra det över en enskild match, men även det ser ut att bli svårt.

Juventus har som tidigare nämnt en väldigt fin form med sig in till matchen, medan det i Inter ser lite knackigare ut. Man har nämligen gått segerlösa från sina två senaste matcher. Även om detta varit mot lag mot Tottenham och Roma så är det inte utan att man ställer sig frågan ifall det går att skönja en nedåtgående trend hos Inter. Juventus är ju knappast ett sämre lag än dessa båda två. Skulle det bli en ny förlust under fredagen lär kritikerna mot Luciano Spalletti höras än tydligare.

En för Inter jobbig faktor att ha med sig inför matchen är att Juventus vann det senaste mötet, lagen emellan, med 3–2.

Speltips: Juventus vinner matchen

Dagens speltips blir att Juventus vinner matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Juventus har vunnit fyra raka matcher.

  • Juventus har vunnit sex av sina sju hemmamatcher.

  • Juventus har elva poäng mer än Inter i ligan.

  • Inter har gått segerlösa från sina två senaste matcher.

  • Juventus vann senaste inbördes mötet med 3–2.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger 1.60 för den raka ettan. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 1.60 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.