Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • AIK har åtta förluster på sina tio senaste matcher och det är ett pressat lag som går in till den här matchen

  • Tingsryd har två raka förlustmatcher där man senast kommer från ett bottennapp mot Väsby – vid en förlust här tappar man ytterligare mark mot lagen ovanför

  • AIK är ett av lagen som gör minst mål i HockeyAllsvenskan och flera nyförvärv har inte alls kommit upp i nivå

  • Tingsryds defensiv har överraskat den här säsongen och man har två bra målvakter som avlöser varandra på ett bra sätt

  • AIK:s målvaktsspel har varit lagets glädjeämne den här hösten och nyförvärvet Claes Endre imponerar stort i mål

  • Spelet sitter i tolv av de 15 senaste matcherna mellan lagen

Osynliga toppspelare – AIK:s största dilemma?

Det väntar en avgörande tid för AIK om den här säsongen ska bli något att minnas. Den anrika klubben ligger på en negativ kvalplats efter 16 spelade matcher och senaste tio matcherna har det blivit åtta förluster, ingen resultatrad som imponerar och snart är det dags att lyfta. För är det så att AIK inte hänger med övriga lag kommer den här säsongen likt ifjol, bli en säsong för kamp om överlevnad. Och det är ett underbetyg för sportchef Anders Gozzi om så blir fallet. Spelare som värvats in för att vara ledande spelare har inte synts till i den utsträckning som man hoppades på och det krävs ett trendbrott snart för att AIK-supportrarna ska kunna drömma om en slutspelsvår på Hovet.

För Tingsryds del så har den här säsongen varit betydligt mer lyckad än fjolåret. Då fick den småländska klubben kämpa för att undvika ett negativt kval, och det gjorde man till slut med bravur. Den här säsongen har man fortsatt där man avslutade i våras och Tingsryd kan mycket väl beblanda sig in i ett slutspel om man hänger i 52 omgångar ut. Men senaste tiden har formen svajat och det krävs ett mer jämnare spel om så ska bli fallet. Senast var man oerhört bleka i förlustmatchen mot Väsby borta och nu väntar ett törstigt AIK som hungrar efter poäng.

Gästerna blandar och ger

Det här blir en oerhört viktig match för båda lagen. AIK behöver spotta upp sig och ta segrar medan Tingsryd vill vända en sämre period och behålla den slutspelsplatsen man idag innehar. Potentialen finns där för gästerna, det har man visat tidigare i år. För två veckor sen vann man med 9–3 borta mot Vita Hästen för att sedan, förlora mot Väsby med klara 4–1. Jag är säker på att båda lagen vill åt poängen som delas ut här. Frågan är bara vilket lag som är mest villiga?

Här tror jag på en jämn match, och jag väljer att rikta fokuset mot ett målspel. AIK är ett pressat lag, offensiven finns där men tränare Håkan Åhlund har inte alls fått ut det han vill med tanke på att högkvalitativa spelare som Anton Holm, Oliwer Wahlstrom, Fabian Zetterlund och Fredric Weigel finns i truppen. Istället är det defensiven som stuckit ut och det är oftast där som AIK har vunnit sina matcher. Tingsryd har inte någon namnkunnig forwardsuppsättning men här har man överraskat positivt i år. Dock lär man inte kunna släppa loss när man är i ett pressat läge och där man möter ett desperat lag som AIK som besitter flera offensiva skickliga spelare. Jag tror på målsnålt och väljer att spela under 5.5 mål till 1.76.

Speltips.se ger tipset:

Under 5.5 mål hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/12 kl 21.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.