SPELTIPS 7/12 inför Atalanta - Lyon: Maxspel i gruppfinalen - Speltips.se

SPELTIPS 7/12 inför Atalanta – Lyon: Maxspel i gruppfinalen

///SPELTIPS 7/12 inför Atalanta – Lyon: Maxspel i gruppfinalen

SPELTIPS 7/12 inför Atalanta – Lyon: Maxspel i gruppfinalen

Match: Atalanta – Lyon (Europa League) | Speltips: Båda lagen gör mål| Odds: @1.57 | Units:5/5 | Spelbolag: Bet365 | Spelstopp: 19:00

Europa League och gruppfinal mellan Atalanta – Lyon. Kan inte bli bättre och jag är övertygad om att båda lagen kommer gå för gruppsegern från start. Här är mina tankar inför kvällens match.

Offensivt starka – men brister i defensiven

Atalanta har imponerat på mig den här säsongen och då främst i Europa League. Man leder sin grupp före det franska storlaget Lyon och ikväll väntar en direkt gruppfinal om vem som ska ta hem gruppsegern. Det kommer givetvis bli en jämn och tät match, men mål det kommer det att bli. Var så säkra. Det är nämligen så att Italienarna gjort mål i samtliga matcher i Europa League den här säsongen. Man har ju faktiskt en vass offensiv, det går inte att snacka bort. Men det finns brister, kraftiga sådana.

Försvarsspelet har under många matcher varit under all kritik och backlinjen med Masiello, Caldara och Rafel Toloi har haft stora problem där bak. Faktum är att man släppt in mål i 17 av 21 matcher den här säsongen, det håller givetvis inte om man vill etablera sig i Serie A. I Europa League har man släppt in mål i fyra av fem matcher. Under de 21 matcher man har spelat har laget släppt in 1.14 mål i snitt. Det senaste mötet mot Lyon i Europa League slutade 1-1 och jag tror på en liknande matchbild under torsdagen. En stark offensiv kommer att fixa minst ett mål framåt i det här mötet, men man kommer som vanligt ha problem i defensiven och mot Lyons offensiv kan jag inte se hur nollan inte ska spricka.

Stark offensiv även hos franskarna

Franska Lyon ligger smått överraskande på en andra plats i Ligue 1 såhär långt. Offensiven har varit det stora utropstecknet och man har gjort näst flest mål i ligan den här säsongen, bakom suveräna Paris Saint Germain. Även i Europa League har det varit målrikt. Under sina fem matcher har man lyckats göra elva mål och man har faktiskt bara släppt in tre bakåt.

Under torsdagen väntar gruppfinal borta mot Atalanta och Lyon måste se till att vinna för att bli etta i gruppen. I samtliga bortamatcher i Europa League den här säsongen har laget lyckats göra minst ett mål framåt. Jag tror att vi får se två offensiva lag träda in på Stadio Atleti Azzurri d’Italia under torsdagskvällen och på förhand luktar det målrikt. Jag tror att båda lagen lyckas fixa åtminstone en balja var. BLGM hittas till fina 1.50 gånger pengarna hos Bet365.

Speltips: Båda lagen gör mål

Mitt speltips blir idag att båda lagen gör mål. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lyon har gjort mål i samtliga Europa League-matcher den här säsongen

  • Atalanta har släppt in mål i 17 av 21 matcher den här säsongen.

  • Två starka offensiver

  • Gruppfinal och båda lagen kommer gå för segern

  • Atalanta har gjort mål i samtliga matcher i Europa League den här säsongen.

Högst odds hittar jag hos Bet365 som ger hela 1.57 för båda lagen att göra mål. Jag väljer att lägga maxspel, det vill säga 5/5 Units!

Rygga till 1.57 hos Bet365
Skrivet av |2017-12-06T22:29:48+00:006 december, 2017|Europa League, Fotboll|0 kommentarer
Social Media & Content Manager här på Speltips.se. Följer nästintill all sport dagligen men i synnerhet Ishockey, fotboll och innebandy. Spelar mycket på NHL, SHL, Svensk innebandy samt Europeisk toppfotboll.

Lämna gärna en kommentar