Axel Olsson|6 december, 2023, 15:26

Jag väljer att spela på Feyenoord -2,5 asian handicap i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Volendam har släppt in hela 36 mål efter 14 omgångar.

  • Volendam kommer senast ifrån en 0-5 förlust mot tabellnian Zwolle.

  • Feyenoords anfallare Santiago Gomez toppar skytteligan med 17 fullträffar.

  • Feyenoord har ett snitt på 2,93 gjorda mål/ligamatch den här säsongen.

Tydlig skillnad

Feyenoord är solklara favoriter inför torsdagens batalj och det är med all rätt. Tabelltvåan ställs nämligen mot det formsvaga bottenlaget Volendam. Det finns en tydlig nivåskillnad mellan dessa två, mästarna Feyenoord mot ett Volendam som gör sin andra raka säsong i högstaligan. Hemmalaget är revanschlystna efter att ha förlorat helgens toppmatch mot ettan PSV. Det var en jämn match och det kunde mycket väl slutat oavgjort, men PSV hade lite mer skärpa framför mål. Feyenoord har ett tufft matchande då laget spelar Champions League-gruppspel också. Där har de redan säkrat sin tredjeplats i gruppen och därför blir nästa veckas CL-match mindre viktig. På grund av det tror vi fortfarande på en stark elva mot bottenlaget Volendam, där bland annat anfallen Santiago  Gimenez förväntas starta. Han leder skytteligan med hela 17 fullträffar och det kommer säkerligen vara storklubbar som drar i honom under nästa fönster. Feyenoord öser på i offensiven och har ett grymt snitt på 2,63 mål/ligamatch den här säsongen. De bör skapa ett stort tryck i hemmaborgen och vi tror att resultatet kan rinna iväg.

Ligans sämsta försvar

Volendam lyckades att hålla sig kvar förra säsongen trots deras svajiga försvar. Det var bara jumbon Groningen som släppte in fler mål än Volendam, men då räddades laget av ett klart bättre anfallsspel. Offensiven har inte lyckats bära laget på samma sätt i år och därför har poängproduktionen blivit mycket sämre. Volendam hittas under strecket och känslan är att det kommer bli tufft att hålla sig kvar. Truppen känns för svag och de har redan skapat sig en uppförsbacke med fem poäng upp till säker mark. De har ligans sämsta försvar med hela 36 insläppta mål efter 14 omgångar. Gästerna kommer senast ifrån en 0-5 förlust mot Zwolle, notera då att de sistnämnda befinner sig på en niondeplats i tabellen. Nu ska de ta sig an det allra högsta toppskiktet och det mesta talar för att det blir en tydlig hemmaseger här.

fotboll, Eredivisie
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Feyenoord - Volendam
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.