Sverige är tillbaka i spel efter två dagars vila från match. Sverige vann sin grupp övertygande och gick därför direkt till kvartsfinal, därav två dagars vila. Lettland har fått vila under torsdagen och har även dom fått en viktig vila efter sin åttondelsfinal mot Slovakien, som man vann med 6-1. Sverige är storfavoriter och lär ta ytterligare en bekväm storseger. Handicapslinan klickas!

Match: Sverige – Lettland (Innebandy VM) | Speltips: Sverige -7.5 | Odds: @1.70 | Units: 4/5 | Spelbolag: Coolbet | Spelstopp: 15.10

Viktig vila

Sverige vann sin grupp övertygande och tog tre av tre vinster. Gruppsegern innebar extra vila, en vila som är oerhört viktig i denna VM-turneringen då spelschemat är fruktansvärt tight och intensivt. Nu startar man det roliga på riktigt, matcherna som betyder allt eller ingenting. Sverige är i VM för att vinna VM-guld, ett silver eller sämre är ett stort misslyckande. Två dagar vila kommer stå spelarna gott inför matcherna som väntar. Kvartsfinal idag, semifinal imorgon och final på söndag. Tre stormatcher där huvudena måste vara på rätt plats annars kan skrällen dyka upp när som helst. Sveriges resa kommer se ut på följande sätt om det går som planerat: Lettland i kvartsfinal, Schweiz i semifinal och Tjeckien/Finland i finalen på söndag. Det kanske känns helt sjukt att jag går ut och påstår en klar final för Sverige. Men jag ser ingen möjlighet för varken Lettland eller Schweiz att skrälla. Sveriges lag är fruktansvärt bra och man har flera spelare i laget som gjort detta förut och vet hur man tar sig till den gyllene matchen på söndag. Spelarnas fokus ligger dock på kvartsfinalen och Lettland. Men för oss supportrar är finalen på söndag den stora höjdpunkten att se framemot. Sverige och Finland har visat sig vara väldigt dominanta detta VM och jag ser ingen relativt stor chans till att något lag skall straffa varken Finland eller Sverige.

Hur har Sverige tagit sig till slutspel och när spelar man en eventuell semifinal och final?

 • 01.12 Finland – Sverige 4-5
 • 03.12 Sverige – Norge 9-1
 • 04.12 Sverige – Danmark 25-0
 • 07.12 Sverige – Lettland (Kvartsfinal)
 • 08.12 Semifinal 19.00
 • 09.12 Final 15.00

Sverige mötte Lettland i gruppspelet 2016, då vann man med 7-2. Man har innan det mötet slagit Lettland med 11-2, 12-4 och 16-0. Men som ni ser i resultaten går utvecklingen framåt i Lettisk innebandy vilket är positivt. Det Sverige vi sätt hittills i turneringen är bra, väldigt bra och jag tror att det blir ett resultat närmare det andra jag nämnde än det för 2 år sedan. Sverige har ett mycket formstarkt lag med de största spelarna i suverän VM-form. Alexander Galante Carlström och Kim Nilsson är de spelarna som ligger i toppen av Sveriges interna poängliga, två spelare som kommer göra det surt för Lettland under fredagens match. Det återstår att se hur förbundskapten Hill formar sina femmor, han har testat runt lite och har möjlighet att få ytterligare en match att göra detta på nu innan det riktiga allvaret börjar där han behöver ha starkaste möjliga lag på banan. Sveriges lag matchas match till match och 3 spelare + målvakt har fått stå över varje match. Det skall bli intressant vilka som får dra ner på speltid nu när slutspelet börjar. Johannes Wilhelmsson, Markus Jonsson och Martin Östholm är tre spelare jag kan tänka mig få dra ner speltiden i slutspelet.

Kvartsfinal igen

Lettland är i sin åttonde kvartsfinal på de nio senaste åren, enda undantaget kom VM för två år sedan när man slutade på en tionde plats. Det var en svag notering men nu verkar man ha fått stäm på grejerna igen. Lettisk innebandy har gått framåt och det är tydligt. Man gick till slutspel på ett nytt och udda sätt. Laget slutade sist i grupp A, trots vinst mot värdnationen Tjeckien. Det låter bättre än vad det tillslut blev, Lettland förlorade mot både Schweiz och Tyskland. Letterna fick därför spela åttondelsfinal, där man tog emot överraskande och intressanta Slovakien. Det som inför matchen såg ut som en oviss match blev en övertygande och stark vinst för Lettland, 6-1 blev slutresultatet och man var vidare till kvartsfinal återigen.

Lettland kan inte tacka för lottningen detta VM, tuffaste möjliga motstånd väntar. Sverige, som man tidigare haft otroligt svårt med och som aldrig varit i närheten av att hota i VM-sammanhang. Lettland får fortsätta utveckla sporten i inhemska ligan och hoppas på att fler spelare får testa vingarna i större ligor framöver. Sverige är nummer förstora för Lettland och detta blir ingen trevlig avslutning på detta VM-uppdrag. Det skall behövas en ordentligt överraskning om Lettland skall hota Sverige i så gott som en period. Nä, Sverige vinner här och man gör det stort. Handicap-spelet klickas!

Speltips: Sverige -7.5

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

 • Spelet sitter i 3 av 4 VM-möten mellan lagen.

 • Spelet sitter i 2 av Sveriges 3 gruppspelsmatcher.

 • Sverige är i mycket god form och har inte behövt ta ut sig sedan första gruppspelsmatchen mot Finland.

 • Sverige är spelsugna efter två dagars vila från match. Man lär inte hålla tillbaka här, guldet skall förberedas.

 • Lettland har aldrig tagit sig vidare från kvartsfinal och nu väntar tuffaste motstånd.

Högst odds hittar jag hos Coolbet som ger hela 1.70 för handicap-spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 4/5 units!

Rygga till 1.70 hos Coolbet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.