Axel Olsson|6 december, 2023, 15:33

Jag väljer att spela på West Ham över 1,5 offside i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Tottenham spelar med en hög backlinje under Anges styre.

  • Tottenhams motståndare har löst offside-spelet i 11 av deras 14 ligamatcher.

  • West Ham får ännu mer djupledsspel när Bowen spelar nia och Kudus på kanten.

  • Tottenham har fått ändra om en del i backlinjen på grund av skador. Får inte samma rytm.

Hög backlinje

Tottenham är märkbart påverkade av den tuffa skadelistan som råder. Matchen mot Chelsea blev kostsam, inte bara förlusten utan även ett par tunga skador och en längre avstängning. Micky Van de Ven och James Maddison är fortfarande borta och det var två av deras bästa spelare under säsongsinledningen. Tufft att dessa saknas och det gör dessutom mittfältaren Papa Sarr som fick ett stort förtroende från Ange. Lägg även till namn som Bentancur, Solomon, Sessegnon och Perisic på den här oönskade listan. Detta har synts tydligt då det har gått desto tuffare efter den förödande matchen mot Chelsea. Tottenham har fyra raka utan seger men samtidigt har de mött svårt motstånd i dessa matcherna.

De fick med sig en poäng i helgens match mot Man City, om det var välförtjänt går dock att diskutera. Tottenham var iallafall kliniska framför mål, dock var försvarsinsatsen inget att hänga i granen. De stod för några enkla misstag och bolltapp som ledde till mål och det kunde mycket väl slutat i förlust. Positivt är iallafall att argentinaren Romero är tillbaka från sin avstängning, en viktig kugge i mittlåset. Det betyder dock att de behöver ändra om i försvarslinjen återigen, vilket gör att det blir svårt att hitta en rytm. Ange kommer spela med en hög backlinje och det är ingen överraskning längre. Det kommer att finnas ytor bakom Tottenham-försvaret och därför tycker vi att det här spelet lockar. Tottenhams motståndare har sprungit mer än 1,5 offside i 11 av deras 14 ligamatcher.

Omställningsspelet i fokus

I det stora hela fortsätter West Ham att göra det bra. Klubben befinner sig på en stabil niondeplats i tabellen samtidigt som de har säkrat en topp 2-plats i deras Europa League-grupp. Efter ett sämre ligaspel i september och oktober har West Ham tagit sig tillbaka med viktiga segrar mot Nottingham Forest och Burnley. Vi tror fortfarande att det kan bli tufft att ta poäng mot Tottenham, trots att hemmalaget dras med många skador. Det är London-derby och det kommer verkligen smälla i den här matchen.

West Ham har dock inga problem med att låta Tottenham föra den här matchen och de är väl medvetna om motståndarnas höga backlinje. West Ham har varit kända för ett starkt omställningsspel under de närmaste åren och det blir ännu tydligare nu när Jarrod Bowen får kliva fram och spela i nummer nio-rollen. Antonio har också dragit mycket i djupled men han är mer av en targetspelare än vad Bowen är. Den sistnämnda söker ofta ytan bakom backlinjen och med honom i spetsen får den även in en snabb ytter i Kudus. Dessa två kan säkert skapa en del oreda under torsdagens derby och det kan bli en match som passar gästerna i den här aspekten.

fotboll, premier league
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:15
Tottenham - West Ham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.