Predators anländer som förhandsfavoriter till Vancouver enligt bolagen, inget som förvånar vid första anblick men med 4 spelare borta från deras två första femmor skall Canucks kunna rubba det skadeskjutna laget från Tennessee.

Match: Vancouver Canucks – Nashville Predators (NHL) | Speltips: 1 | Odds: @3.30 | Units: 2/5 | Spelbolag: Betsson | Spelstopp: 04:00

Långvarig negativ trend

Efter en övertygande inledning av säsongen har Vancouver nu endast vunnit en match av dem 13 senaste. Dem har ofta varit med i matcherna fram till slutsignal, 8 av dem senaste 12 förlusterna är med uddamålet. Detta indikerar på att deras formsvacka nödvändigtvis inte behöver vara så djup som förlustraden antyder. Detta blir deras femte raka hemmamatch, dem fyra tidigare har samtliga slutat med uddamålsförluster. Laget bör känna en enorm revanschlust och en vilja att visa fansen att det finns fler än en anledning att ta sig till arenan, inte enbart för att se Elias Petterssons briljans utan att dem även kan vinna matcher.

Trotts att Pettersson ”endast” gjort 6p på dem 12 senaste matcherna levererar han varje match ett par ögonbrynshöjande prestationer. Assist bakom ryggen ståendes på knäna, oförklarliga dragningar, slagskottspass i kortsargen för att nämna ett fåtal. Han generar en stor hype hos fansen och det finns numera alltid en anledning till att se Vancouvers matcher då Elias höjer sevärdheten och oförutsägbarheten på matcherna. Han är en stor del till att laget inte presterat bättre resultatmässigt. Under inledningen sprutade han in poäng och var ofta huvudperson i Vancouvers vinster, när detta nu stagnerat räcker inte laget hela vägen. Man har sett positiva tendenser i dem senaste matcherna vilket leder mig att tro att förlustsviten snart är passé.

Olyckliga skadeoffer

Nashville sitter fortfarande kvar på förstaplatsen i Western men Tampa och Toronto har sprungit förbi dem totalt sett. Efter en imponerande start på säsongen där dem gick obesegrade i 8 matcher på bortais har dem nu förlorat sina fyra senaste. Samtliga förluster kom i Arvidssons frånvaro, två av förlusterna var Subban fortfarande tillgänglig och samtliga kom med Forsberg och Turris kvar i uppställningen. Nu när alla tidigare nämnda finns på skadelistan råder det stora tvivel om dem skall kunna vända denna trend. Utan 60% av sin första femma samt deras andracenter frånvarande tror jag dem kommer få det tufft att vinna på bortais.

Laget har klarat av frånvaron från deras stjärnspelare bra då dem slog både Chicago samt Buffalo hemma. Det var en gynnsam start för dem mer orutinerade spelarna, att få börja på hemmais med NHLs bästa fans i ryggen. När nu laget beger sig ut på en mindre bortaturné kan bristen på erfarenhet och spets komma att bli mer påtagligt. Det var starkt av laget att slå Buffalo som haft en sprudlande inledning av säsongen. Men detta var ett Buffalo på nedgång som tappat flytet efter 10 raka vinster blev denna match deras 3:e raka förlust. Pekka Rinne har storspelat och räddat dem ett flertal gånger. Han noteras för 95% i räddningsprocent bäst i ligan sett till dem målvakter som startat 10 eller fler matcher.

Speltips: Vancouver vinner matchen

Vancouver har inte varit en kassako på ett bra tag men till detta odds mot Nashville med svagt bortafacit och tunga skadeavbräck har dem god chans att ta samtliga poäng. Här kommer några anledningar till varför jag anser att man bör lägga detta spel:

  • Anders Nilsson har varit stabil i mål och har en räddningsprocent på 93,5%

  • Subban, Forsberg, Arvidsson samt Turris medverkar ej

  • Nashville har fyra raka förluster på bortais

  • Petterssons kedjekamrat Boeser har 5p på 3 matcher mot Nashville

  • Rinne har genom sin karriär sämst räddningsprocent i december

Högst odds hittar jag hos Betsson som ger hela 3.30 för det raka spelet, ett odds vilket måste utnyttjas. Min investering i detta spel blir 2/5 units!

Rygga till 3.30 hos Betsson

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.