Ny Hockeyallsvensk omgång och seriens bästa lag för tillfället, Västerås tar emot Pantern på hemmaplan. Ett Pantern som det går ganska trögt för men som har spelvärde på resande fot.

Match: Västerås – Pantern (HockeyAllsvenskan) | Speltips: Pantern över 1,5 mål | Odds: @1.49 | Units: 4/5 | Spelbolag: Unibet | Spelstopp: 18:59

Minns ni senast?

De som minst hur det gick senast funderar nog med största sannolikhet om något slagit slint. Lägger jag ett spel på Pantern borta mot Västerås? Och faktum är att det gör jag, trots att det senaste mötet mellan lagen i ABB arena slutade med resultatet 10-3 (!) till Västerås. Västerås fullständigt körde över Pantern, som trots det faktiskt löste vårt spel i den matchen. Vårt spel löste sedan Malmölaget också på hemmaplan mot Västerås, då med betydligt färre mål (slutresultat 2-1).

Ser man till Västerås så är de som sagt i väldigt bra form för tillfället och har endast en förlust de tio senaste matcherna. Men faktum är att man sällan håller tätt bakåt och så även på hemmaplan. Bortalaget i ABB Arena löser spelet i 9 av 13 matcher den här säsongen och då ska också tilläggas att Oskarshamn också gjorde det men förlängning inräknat. Trots att man vinner löser sig alltså ofta spelet, bra värde!

Spelarmässigt har man många spelare som ska lyftas, Västerås är ju faktiskt nykomlingar i serien. Framförallt visar man vikten av en blandning av spets och rutin samt vikten av att hitta guldkorn när man värvar. Jonas Liwing är mycket bra på backsidan och bidrar precis med den rutin som behövs hos en nykomling. Lukas Zetterberg, som har ett fruktat skott, sätter dit lägena och har gjort flest mål av alla spelare i hela serien. Guldkornen är dock de som sticker ut. Målet vaktas av nyuttagne JVM-målvakten Samuel Ersson som vunnit flera matcher åt laget. Ser vi också till den interna poängligan leds den av Kalle Östman som inte dög i varken Pantern eller Västervik säsongerna innan.

Borta bra och hemma sämst?

Vad som också talar mycket för vårt spel är det faktum att Pantern hittills stått för ett bländande spel på bortaplan. Bästa bortalag tillsammans med Oskarshamn, skåningarna har dessutom mäktat med imponerande 41 inspelade mål på resande fot, vilket talar extra för spelet. Ett spel som man löser i hela 12 av 13 bortamatcher. Bara just Oskarshamn är det lag som inte släppt in mer än ett mål med Pantern på besök i hemmaarenan.

Ser man till hemmaspelet så ligger istället Pantern sist i hemmatabellen med endast tre vinster på 13 matcher och bara 18 gjorda mål. Här är varför jag tror oddset ligger relativt högt, att man ser över hela säsongen och inte bara till bortaspelet. Stort värde på att seriens bästa bortalag åtminstone gör två mål här.

Spelarmässigt finns också god kvalitet i offensiva led. Lukas Haudum tillhör en av seriens bästa centrar och har fått speltid i Malmö i SHL vid flera tillfällen både förra säsongen och även i år. Haudum spelar ofta tillsammans med dansken Nick Olesen som är en charmig spelare att se på. Gör sällan det förväntade och det har också lett till en poängskörd på 16 poäng på 26 matcher.

Speltips: Pantern över 1,5 mål

Bortalaget från Malmö har varit bra på bortaplan under hela säsongen och jag tror man fortsätter med sitt vägvinnande spel. Mitt spel blir att man gör minst två mål i den här matchen och här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Pantern har löst spelet i 12 av 13 bortamatcher den här säsongen.

  • Västerås har släppt in två mål eller fler i 9 av 13 hemmamatcher den här säsongen.

  • Pantern har löst spelet i båda matcherna mot Västerås den här säsongen.

  • Pantern är seriens bästa bortalag.

  • Pantern har en skicklig duo i Lukas Haudum och Nick Olesen som kommer hjälpa oss lösa spelet.

Unibet ger oss fina 1.49 för spelet. Jag synar det med 4/5 units!

Rygga till 1.49 hos Unibet

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.