Erik Norin|6 december, 2023, 13:12

Jag väljer att spela på underspelet i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Laget har löst sig i de tre senaste matcherna mellan lagen.

  • Växjö löser spelet i fyra av de fem senaste matcherna.

  • Båda lagen snittar strax över två insläppta mål per match.

Ligans bästa hemmalag

Bortser man från de två norrlandslagen Luleå och Skellefteå som hittills vunnit mycket på sina defensiver så går det att konstatera att det är två kompletta lag som ligger etta och tvåa i årets upplaga av SHL. Växjö, för tillfället på en andra plats harj gjort näst flest mål medan man då släppt in fjärde minst. Dock bara strax över två insläppta mål per match, vilket ger en anledning att tro på målsnålt här i och med att motståndarna stoltserar med liknande siffrorn. Backsidan är stark och i målet är Emil Larmi, fjolårets bästa målvakt, på gång på allvar in i toppformen.

Växjö har grym form och har åtta segrar de nio senaste omgångarna i SHL. I fem av dessa löser man spelet och på senare tid har det varit mer målsnåla matcher, där fyra av de fem senaste har inneburit att linan har hittat rätt. Hemmaplan är också ett vapen för laget från Småland. Hittills det lag som spelat in flest poäng inför hemmafansen och det är en styrka man verkligen måste utnyttja om man ska ta samtliga poäng mot serieledaren.

Suveräna ligaledare

Serieledare, flest gjorda mål och tredje minst insläppta mål med ett liknande facit som Växjö vad gäller snittet på insläppta mål. Färjestad är absolut mest kompletta den här säsongen och ställs här inför vad som enligt mig är deras svåraste uppgift hittills med ett Växjö i form, på bortaplan som svår uppgift framför sig. Medan Växjö är ligans starkaste hemmalag så är Färjestad det laget som på bortaplan tagit flest poäng och man åker till den här matchen med självförtroende och tro på seger. Försvarsspelet kommer bli extra viktigt för Färjestad som måste stoppa Växjös inledande körning framåt.

Senaste tre mötena mellan dessa två lagen har slutat med att det här spelet har hittat rätt och i och med att det kan bli slutspelskaraktär av den här matchen tror jag också vi kan förvänta oss mer stängda ytor och enklare spel i farliga lägen. Det brukar innebära färre mål och jag tror att båda lagens vilja att verkligen sätta ett statement psykologiskt mot det andra laget här blir väldigt avgörande för målskörden framåt.

ishockey, shl
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Växjö - Färjestad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.