Axel Olsson|6 februari, 2023, 15:11

Jag väljer att spela på Burnley vinner i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Burnley har vunnit 15 av deras 18 senaste matcher.

  • Burnley för överlägsna i ligaspelet och det ger chansen till att fokusera ännu mer på en cupmatch som denna.

  • Ipswich Town har endast en seger i deras fem senaste matcher.

  • Burnley var mediokra i första mötet och fick då med sig ett kryss. En mer stabil prestation från deras sida räcker för att besegra ett lag som Ipswich Town.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Burnley vinner hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Burnley fortsätter att vinna

Det blev kryss i den första matchen och nu är det dags för ett spännande returmöte. Det ska avgöras vilket lag som går vidare och hemmalaget Burnley är givna favoriter här. Hemmalaget har gått från klarhet till klarhet under säsongens gång och det känns som att uppflyttningen blir mer och mer självklar för varje omgång som går. Det ska bli spännande att se vart det här slutar och med nuvarande form kommer uppflyttningen bli klar innan säsongen ens är slut. Burnley har nämligen hela 17 poäng ner till trean Middlesbrough som dessutom spelat en match mer. Deras överlägsenhet i ligan ger även möjlighet till att satsa lite extra i en cupmatch som tisdagens möte mot Ipswich Town.

Det börjar dra ihopa sig i engelska FA-cupen och Burnley har ambitionen att ta sig hela vägen och mäta sig mot fler Premier League-klubbar. Kompany har verkligen visat vilken duktig tränare han är och Burnley spelar just nu på en nivå som absolut hade hållit i högstaligan. Den förre detta mittbacken har tagit mycket inspiration från sin tid som spelare i Manchester City och strävar efter att spela en liknande possession-baserad fotboll som Peps gäng. Det första mötet var inte en av Burnleys bästa insatser och de har betydligt mer att ge än vad de visade den aftonen. Direkt efter den cupmatchen gick Burnley och vann med hela 0-3 mot Norwich City och det var en väldigt bra insats. De har 15 segrar i deras 18 senaste matcher och de håller en nivå som Ipswich inte kan mäta sett över 180 minuter – hemmalaget avgör i returen och tar sig vidare till åttondelsfinalen.

Sämre form efter uppehållet

Att ta det här till ett returmöte var starkt från Ipswich sida, men oddsen är fortfarande inte på deras sida när det kommer till avancemanget. Anrika Ipswich Town spelar i League One men trots att det endast skiljer en division mellan dessa två råder det en enorm skillnad i dagsläget. Ipswich Town har varit en etablerad Championship-klubb men på senare år har det varit League One som gäller. Deras nedgradering i seriesystemet har inneburit en ombyggnad i truppen och det är först nu de har börjat konkurrera på allvar i toppstriden.

Ipswich Town har äntligen fått fart på sit anfallsspel och det är duon Chaplin och Ladapo som har axlat ett stort ansvar. Anfallskollegorna har mäktat med hela 22 ligamål och är kanske den främsta faktorn till deras tredjeplats i League One. Trots att dessa två visat upp en fin form har det gått desto tyngre för laget som helhet – Ipswich har endast en seger i deras fem senaste matcher. Lagets form är sisådär just nu och vi tror inte de har kapaciteten för att stå för en kanoninsats mot Burnley, vilket krävs ifall de ska slå ut det formstarka hemmalaget. Det skiljer helt enkelt alldeles för mycket i dagsläget och Burnley känns för svåra att stoppa just nu.

fotboll, FA Cup
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Burnley - Ipswich Town
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.