Axel Olsson|6 februari, 2023, 12:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Frankfurt har löst båda lagen gör mål i nio av deras elva senaste tävlingsmatcher.

  • Frankfurt har en bra bredd i truppen och borde inte tappat allt för mycket slagkraft vid en eventuell rotering.

  • Darmstadt visade sin styrka genom att slå ut Mönchengladbach i cupspelet.

  • Darmstadt leder den tyska andraligan och besitter en riktigt bra form inför det här mötet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Formstarkt Frankfurt

Eintracht Frankfurt hoppas kunna konkurrera på två fronter då de ligger bra till i ligaspelet samtidigt som de vill ta sig hela vägen i den här cupen. De har en ganska bra bredd i truppen och det ger möjligheten att göra just detta. Det kommer ske en del rotering mot Darmstadt men hemmalaget borde inte tappa allt för mycket slagkraft på grund av det. Möjligtvis ifall tränaren väljer att vila både Kolo Muani och dansken Lindstrom, då dessa två varit oerhört viktiga för deras offensiv den här säsongen. Det finns dock målfarliga ersättare i både Alario och Santos Borre.

Frankfurt är givna favoriter att avancera vidare i cupen och det är nu de har en chans att fokusera på den inhemska cupen, innan Champions League-slutspelet drar igång. BLGM-spelet har suttit i nio av deras elva senaste tävlingsmatcher och det är framförallt deras anfallsspel som varit riktigt starkt. Det finns fortfarande lite mer att önska av försvaret och där är anledningen till några onödiga poängtapp den här säsongen. Det har varit lite skakigt i försvaret emellanåt men offensiven har varit så pass stark att Frankfurt tagit massa segrar ändå. De har haft en del skadebekymmer i försvarslinjen och har fått ändra på tredje mittbacksplatsen bredvid Ndicka och Tuta. Vilken uppställning det blir mot Darmstadt är dock fortsatt oklart.

Obesegrade i 20 raka

Trots att Eintracht Frankfurt spelar i Bundesliga och ställs mot ett lag från andraligan är det här ingen lätt match för dem. Gästande Darmstadt ska verkligen inte underskattas allt för mycket inför den här kvartsfinalen. Darmstadt har nämligen varit ruskigt starka i säsongens ligaspel och toppar 2.Bundesliga-tabellen efter 19 spelade ligamatcher. Tillsammans med HSV har de varit på en egen nivå i den tyska andraligan och är på god väg mot en efterlängtad återkomst. De har ett imponerande ligafacit på tolv segrar, sex oavgjorda och endast en ynka förlust.

Försvarsspelet har varit klanderfritt i många matcher och därmed har det inte varit lika höga krav på att anfallsspelet ska ösa in mål. Darmstadt har visat att de kan skapa bekymmer för Bundesliga-klubbar redan nu – de slog nämligen ut Borussia Mönchengladbach i det här cupspelet. De vann med 2-1 på hemmaplan och det var absolut ingen ovärdig seger, utan Darmstadt stod upp väldigt bra och visade upp en hög effektivitet i sista tredjedelen. Gästerna är obesegrade i 20 raka tävlingsmatcher och vi anser att de har kvalitet för att störa Frankfurt under tisdagskvällen.

fotboll, DFB Pokal
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Eintracht Frankfurt - Darmstadt
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.