Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Manchester City kommer från en strålande period.

  • Liverpool har för första gången förlorat två raka hemmamatcher under Jurgen Klopp.

  • Liverpool har bara vunnit ett av sina sex senaste möten mot Manchester City.

  • Manchester City, som klarar av att spela utan De Bruyne, gynnas av Liverpools skadeläge.

  • Dagsformen avgör, där är Manchester City betydligt starkare.

Tuff utmaning

Nu eller aldrig, för Liverpool. Ligatiteln är redan några poäng bort och kan bli ännu längre bort om man torskar mot ligaledaren här. I skrivande stund skiljer det hela sju poäng mellan lagen och Liverpool har dessutom en match mer spelad. Det här är en, enligt mig, liv eller död-match om ligatiteln. Om Manchester City skulle vinna den här matchen så har jag mer eller mindre räknat in titeln hos gästerna. Liverpool har dock all kraft som krävs för att, vid en bra dag, utmana Manchester City oavsett skadeläge. Men det är givetvis tungt att gå in i detta mötet med ett skadeläge som man har och det speglar lite säsongen.

Liverpool har dessutom en form som inte skriker övertygad för mig, efter att man bland annat förlorat två raka hemmamatcher redan. Det här skall Manchester City ha god chans att lösa när man varit i storslag senaste tiden. 2 x pengarna är riktigt bra.

Vinner ligatiteln här och nu

Rubriken i all ära och kanske lite vågat enligt många, men sanningen är att det skiljer tio poäng mellan ettan och Liverpool OM det skulle gå som speltipset visar här. Jag är rak och ärlig, som många andra, när jag säger att de är klart om man vinner här. Jag håller Liverpool som den största utmanaren, trots andra lags framfarter under säsongen. Det här blir inte lätt, men med Manchester Citys form på senaste tiden är det ett väldigt lovande spel med att man vinner den här matchen. Utan att prata upp Manchester City alldeles för mycket mot ett såpass bra lag som Liverpool är så vill jag ändå medge att 2.05 i odds är lovande.

Det som övertygar mig mest här är Manchester Citys kontroll på sitt försvarsspel i år, det är helt fantastiskt. Avbräcket av Kevin de Bruyne är tungt, men har knappt märkts av. I övrigt fattas ”bara” Sergio Aguero, som missat stora delar av säsongen. Jämför man skadeläget med Liverpool, som fortfarande saknar van Dijk, Gomez, Matip och Jota så är det betydligt tyngre och det har visat sig. Fabinho, Mane och Alisson förväntas dock vara tillbaka i spel här. Känslan är att man sitter bra på tvåan i detta mötet, trots Liverpools kapacitet när spelet stämmer.

Speltips.se ger tipset:

Manchester City hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/2 kl 10.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.