Erik Norin|6 februari, 2023, 11:00

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Luleå kommer till den här matchen med två raka förluster.

  • HV71 kommer till den här matchen med två raka segrar.

  • Luleå har tappat poäng i 14 av 20 hemmamatcher den här säsongen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

X2 hos Betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Två dåliga insatser

Luleå kommer till den här matchen med två raka plattmatcher i bagaget. Övertidsförlust mot Linköping följdes upp under helgen som gick med 0-5 mot Oskarshamn och troligtvis ett sjävlförtroende kört i botten inför det här mötet. Luleå återfinns också i botten av tabellen, det ska inte glömmas den här säsongen. Man är inte samma stabila Luleå som de föregående säsongerna och två tunga förluster gör då mycket mer med tron på spelet än om man är ett lag som är stabilt i toppen av tabellen.

Luleå har också under säsongen haft stora problem på hemmalag och är seriens näst sämsta hemmalag tillsammans med kvällens motståndare HV71, endast 27 poäng inspelat på hemmaplan och problemen att lyfta i tabellen handlar i mångt och mycket om den taskiga hemmaformen under säsongen. Luleå har också förbannat svårt att göra mål och har gjort minst mål av samtliga lag i SHL den här säsongen och har också gjort minst mål av samtliga lag på hemmaplan den här säsongen. Ofta jämna täta matcher när Luleå spelar hemma och jag tror man mycket väl kan tappa poäng igen. Poäng har man nämligen tappat i 14 av 20 hemmamatcher den här säsongen och alltså endast lämnat med sex trepoängare.

Två raka segrar och vittring på säker mark

Det såg länge väldigt hopplöst ut för HV71, men efter två segrar mot Timrå och Malmö förra veckan är det nu återigen bara fyra poäng upp till Brynäs ovanför det negativa kvalstrecket och om man vinner här så ser man också till att blanda in Luleå i den striden kring det negativa strecket. HV71 har således mycket mer att vinna än att förlora i den här matchen kan jag känna, även om en förlust såklart vore förödande i jakten.

HV71 har också inte tagit poäng på tre matcher mot Luleå den här säsongen och när man summerar säsonger är det väldigt sällan som lag tar 12 av 12 möjliga poäng head to head mot lag oavsett vilken del av tabellen som lagen tillhör. Här är det trots allt två lag från botten av tabellen som ska mötas och då väljer jag att tro lite mer på statistiken än vad man kanske borde göra. Minst en poäng tror jag man tar med sig härifrån.

ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 19:00
Luleå - HV71
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.