Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • West Brom har endast vunnit en av deras tolv senaste ligamatcher.

  • Deras senaste inbördes möte slutade med en 1-0 seger till Tottenham.

  • West Brom har förlorat sju av deras elva bortamatcher i ligaspelet.

  • Det finns en del kvalitetsspelare i Tottenham, Heung-Min Son och Tanguy Ndombele är två. Mourninho har hintat att Harry Kane kanske kommer till spel under söndagen efter skadebekymmer.

  • West Brom kommer senast ifrån en 2-1 förlust mot jumbon Sheffield United.

Dags att vända den negativa trenden

Tottenham var briljanta under upptakten av ligaspelet, men desto längre in i säsongen har effektiviteten minskat drastiskt för London-klubben. Tränaren Jose Mourinho har fått utstå en hel del kritik som varit riktad mot hans sätt att spela fotboll. Portugisen spelar en oerhört tråkig fotboll enligt flera experter, en taktik som däremot gav poäng i början av säsongen.

Men nu har varken spelet eller poängproduktionen varit bra. Framåt har laget förlitat sig blint på duon Heung Min Son och kollegan Harry Kane. Den sistnämnda saknades i senaste ligamatchen mot Chelsea, men Mourinho hintade om att anfallaren kanske kan komma till spel mot West Bromwich. Som tur är ställs Tottenham mot ett annat formsvagt lag under söndagen, nämligen West Brom. Spurs har faktiskt haft ett tufft spelschema under den närmaste tiden, vilket lindrar deras svaga resultat en aning. Hemmalaget besitter en klart bättre spelartrupp än gästerna och borde vara rejält motiverade att vända den negativa trenden. Tottenham gick segrande när dessa två lagen ställdes mot varandra i november 2020.

Håller inte måttet i Premier League

West Bromwich har det inte lätt i engelska Premier League. Det är en liga som kräver enormt mycket och vi har sett flera nykomlingar som åkt ur redan efter en säsong. Ett sådant scenario känns inte omöjligt för West Brom ifall vi tittar på deras nuvarande placering. Gästerna hittas på en 19:e plats i tabellen med svaga 12 poäng.

I skrivande stund har nykomlingen hela tio poäng upp till säker mark där Burnley håller till, de sistnämnda har dessutom en match mindre spelad än West Brom. Det innebär att West Brom måste göra en enorm klättring under den andra halvan av ligasäsongen, en klättring som vi inte anser att laget är kapabel till. Sam Allardyce har inte lyckats vända skutan och det ser oerhört mörkt ut just nu. West Brom har endast en vinst på deras tolv senaste ligamatcher. De kommer senast ifrån en 2-1 förlust mot Sheffield United som befinner sig på jumboplatsen. Tottenham är det klart bättre laget och vi tror att klasskillnaden kommer synas under söndagen.

Speltips.se ger tipset:

Tottenham vinner hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 6/2 kl 13.29

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.