Axel Olsson|6 mars, 2023, 13:09

Jag väljer att spela på Benfica vinner + totalt över 1,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Benfica var överlägsna i det första mötet. Deras 0-2 seger var verkligen i underkant, en fyra måls seger hade varit mer rättvis.

  • Club Brügge har till och med haft bekymmer i ligan. En seger i deras fem senaste.

  • Benfica har en stor ledning i ligan och kan därmed spela sin starkaste elva för att inte riskera något.

  • Det råder klasskillnad mellan dessa två lagen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Benfica vinner + totalt över 1,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Överlägsna i första mötet

Benfica fortsätter att producera otroliga siffror och i nuläget känns det inte som att det är något lag som kan ro på dem i kampen om ligaguldet. Även i Champions League har den portugisiska klubben varit dominerade trots de mött toppklubbar som PSG och Juventus. De har en riktigt hög lägsta nivå och allt har verkligen klaffat rätt under Schmidts styre. Vi backade Benfica i den första slutspelsmatchen mot Club Brügge och det blev som väntat en bekväm seger för deras del.

Med ett två måls överläge inför returen är det mycket som talar för att Benfica går vidare till åttondelsfinalen. Sett till hur första matchen såg ut kunde portugiserna egentligen lett med fyra-fem mål, så pass överlägsna var dem. Klasskillnaden var påtaglig och enligt oss har Brügge inte kvaliteten för att vända det här. Vi förväntar oss att Schmidt prioriterar att välja en starkare elva under onsdagen framför helgens match mot Maritimo. De har redan ett bra övertag i ligan och kan därmed välja att inte ge Brügge något övertag med en möjlig rotering. 

Ser ut som att resan slutar här

Club Brügge är sårbara inför returmötet mot tuffa Benfica. De ligger under med två mål och ska försöka sig på en mirakulös vändning på bortaplan. Oddsen är emot dem och de måste verkligen satsa framåt för att ha en chans att bryta hemmalagets ramstarka försvar. Att Club Brugge tog sig vidare från gruppen var en bragd i sig, men tyvärr tror vi att deras resa slutar här.

Det är tydligt att Benfica är det bättre laget och med den formen de är i kommer den här uppgiften bli alldeles för tuff. Brügge saknar den spetsen som hemmalaget besitter och det finns stor risk att de blir ännu mer sårbara av tvånget att behöva satsa framåt. Benfica kan vara lugna och utnyttja ytorna som Brügge förmodligen kommer att bjuda på bakåt. Gästerna har till och med haft lite problem i belgiska Jupiter Pro League där de endast har en seger i deras fem senaste. En 3-0 förlust mot Oostende senast och med den formen kommer det bli en tuff afton mot ett skickligt Benfica. 

fotboll, Champions League
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Benfica - Club Brugge
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.