Daniel Jacobsson|6 mars, 2023, 13:21

Jag väljer att spela på Joao Felix i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Joao Felix har varit en av få ljusglimtar i Chelsea senaste tiden.

  • Felix hade fyra skott mot Dortmund i första mötet.

  • Felix snittar 3,4 skott/per match i Premier League den här säsongen.

  • Ett pressat Chelsea måste gå framåt för att vinna.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Felix över 2,5 mål hos Bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Full fart framåt!

Chelsea tog en efterlängtad och mycket viktig seger mot Leeds i helgen. Utbuade i paus – som vanligt nu för tiden – och sedan vände det i andra. Enzo Fernandez såg fantastisk ut och är en av få ljusglimtar i Chelsea efter VM-uppehållet. Graham Potter är fortsatt väldigt pressad på sin roll men styrelsen fortsätter trycka för fullt förtroende att vända det här. Nu väntar returmötet på Stamford Bridge i Champions League. Dortmund lyckades, trots Chelseas övertag i första mötet, vinna och ta med sig en 1-0 ledning till England. Frågan är om Potter och Chelsea kan hitta rätt igen men vara mer effektiva den här gången.

Det får vi svar på under tisdagskvällen. Räkna med att Chelsea kommer ut och gasar från första stund. En spelare som vi väljer att fokusera på det här mötet är Joao Felix, nästa spelare som Chelsea tagit in som faktiskt gjort lite avtryck, och det handlar om skottspelet. Portugisen låg bakom mycket i det första mötet och noterades tillslut för hela 4 skott mot mål. Jag tror att han får en stor roll även i returmötet. Förhoppningsvis får en roll längst fram, men även i den vanliga tia-rollen gör han stor nytta. Snittet på skott i Premier League ligger på 3,4 såhär långt och det är också lovande inför spelet. Joao Felix med fokus på sig inför tisdagens möte på Stamford Bridge.

Löste resultat

Borussia Dortmund lyckades vinna hemmamötet med Chelsea trots att man var rejält tillbakapressade. Nu gästar man London och Chelsea på Stamford Bridge med hoppet om att stoppa storklubben på nytt. Senast gjorde man det med om och men. Jude Bellingham kommer hem till England och visar upp sig för sista (?) gången i Dortmund innan flyttlasset går i sommar. För det är nämligen det som pratas om i dagsläget. Dortmund har fortsatt sin fina vinstrad även i Bundesliga efter vinsten mot Chelsea i första mötet. Formen är därmed lysande inför returmötet.

Jag tror att Dortmund kan sätta ny skräck i Chelsea och tvekar starkt på att engelsmännen vänt på formen bara för att man besegrade Leeds i helgen. Det här är dock hemmalagets viktigaste möte under Potter och ett uttåg i Champions League skulle onekligen sätta upp fler frågetecken kring hans framtid. Frågan är om inte det blir droppen ifall Chelsea åker ur, trots ägarnas omtalande förtroende. Dortmund lär fokusera en del på att stänga ner Chelsea igen och man är inte helt rädda för samma matchbild som senast. Att hålla tätt blir uppgiften och att straffa Chelsea i omställningarna. Eftersom vi siktar in oss på Felix i det här mötet är det en passande matchbild oavsett vad, Chelsea kommer trycka på och Felix är the main-man.

fotboll, champions league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Chelsea - Dortmund
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.