Kevin Andersson|6 mars, 2024, 09:00

Jag väljer att spela på Över 6 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två lag som möts här med en stark offensiv kraft med spelare som Kane, Makar, DeBrincat, Larkin, MacKinnon osv så är det upplagt för en målrik historia.

  • Bägge lagen har sett toppar och dalar i målvaktsspelet under säsongen och Detroit släppte in fyra mål senast mot Florida.

  • Colorado gör i snitt ungefär fyra mål per match under de senaste tio matcherna.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Stark hemmaform

Colorado Avalanche har några av de bästa talangerna i hela NHL, men under säsongen 2023-24 har de haft svårt att få ihop det varje match. På senare tid har de dock varit mer bra än dåliga, med sex segrar på sina senaste 10 matcher, vilket placerar dem på tredje plats i divisionen, blott två poäng bakom de två lagen framför dem. På hemmaplan har Colorado varit helt ostoppbara med en resultatrad på 24-6-0 på 30 spelade matcher. Med en målskillnad på +37 och två av de bästa spelarna i hela världen kommer varje lag i Western Conference att hoppas att de inte stöter på Colorado när Stanley Cup-slutspelet börjar.

Den ledande spelaren i laget under säsongen 2023-24 är Hart Trophy-kandidaten och potentiella favoriten Nathan MacKinnon med imponerande 105 poäng på 63 spelade matcher. I målet har de sett ännu en bra säsong från Alexandar Georgiev med en GAA på 2,91 och en räddningsprocent på .900. Senast för Colorado var det en dominerande seger över det kämpande Chicago Blackhawks, med sammanlagt sex poäng från MacKinnon och Cale Makar som ledde vägen när Justus Annunen stoppade alla 37 skott han fick emot sig under matchen och de vann överlägset med 5-0.

Tuff förlust senast

Detroit Red Wings har varit fast i en omfattande ombyggnad under de senaste åren, men under säsongen 2023-24 verkar det som om allt håller på att falla på plats. Med en resultatrad på 6-2-0 i deras senaste åtta matcher har de klättrat till fjärde plats i Atlantic Division, vilket placerar dem på den första Wild Card-platsen i östra konferensen, på lika många poäng med rivalen Tampa Bay Lightning. På bortaplan har Red Wings imponerat genom att bygga upp ett facit på 15-12-1 på 28 spelade matcher. Med en målskillnad på +19 för säsongen är detta ett lag som ingen bör underskattas om de når slutspelet för första gången sedan 2016.

Den ledande duon för detta talangfulla lag under 2023-24 har varit lagkapten Dylan Larkin med 54 poäng och superstjärnan Alex DeBrincat med 53 poäng. I målet har de sett stabilt spel hela säsongen, med fyra målvakter som sammanlagt har en GAA på 3,20 och en räddningsprocent på .905. Senast för Detroit var det en tuff förlust mot Florida Panthers hemma, där ingen i laget lyckades hitta nätet medan Alex Lyon släppte in fyra mål på 37 skott i den tuffa 4-0-förlusten mot ett av ligans bästa lag.

ishockey, NHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:30
Colorado Avalanche - Detroit Red Wings
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.