Erik Norin|6 mars, 2024, 09:37

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Leksand har fem raka segrar.

  • Modo är nu helt klara för SHL nästa säsong och mättnadskänsla kan infinna sig.

  • Leksand har vunnit årets tre möten mellan lagen.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

I bra form

Efter en tung period med sju raka förluster går nu Leksand som tåget igen och tog efter märkliga omständigheter med en dundertavla av Rögles målvakt Christoffer Rifalk sin femte raka seger. Mycket av nyckeln till att det börjat komma nya segrar är spelet på hemmaplan som lossnade mot Luleå på hemmaplan där man var bättre hela matchen och till sist avgjorde med fem sekunder kvar. Insatserna mot Frölunda och Malmö i Tegera Arena på slutet har varit övertygande och nu väntar inte på något sätt tuffare motstånd än det.

När Leksands stjärnspelare Max Veronneau och Peter Cehlarik är i den form de är i för dagen så är det mycket få spelare i ligan som matchar dem, när de båda dessutom har formen som i nuläget så är det obehagligt att möta Leksand som i varannat byte har ett livsfarligt målhot på isen. Mot Modos backsida borde dessa kunna skaffa sig ytor som gör att de får lägena och då är det svårt att tro att inte nya mål ska komma för duon här.

Lite mätta?

Visst, Modo har alla chanser i världen att gå för en play in-placering, men man gjorde den där viktiga kvitteringen senast mot Luleå som gjorde att man fick den där poängen som totalt gjorde det klart att man säkrade kontraktet för spel i SHL även under nästa säsong. Jag tror mättnadskänslan infinner sig, man har klarat det stora målet och mycket av krutet man har kvar tror jag läggs på de avslutande matcherna mot Rögle och Malmö där man har det i egna händer att ta den sista platsen i play in.

Bortser man från bottenlagen Oskarshamn och HV71 så är det också Modo som släppt in flest mål i ligan och när Leksands hetaste spelare är i total form så tror jag inte att Modo besitter spetsen som behövs defensivt för att stoppa Leksand i tillräckligt hög grad. Offensiv har man och även överspelet är småintressant i den här matchen. Jag tror dock vi verkligen ska rikta oss mot den raka segern för dalalaget som både tabellmässigt och truppmässigt är bättre än Modo.

fotboll, shl
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Leksand - Modo
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.