Axel Olsson|6 mars, 2023, 13:00

Jag väljer att spela på båda lagen gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Reading har tagit hela 33 av deras 44 ligapoäng på hemmaplan.

  • Reading är obesegrade i sju raka hemmamatcher och haft en stabil målproduktion i dessa.

  • Sheffield United har stått för en kanonsäsong hittills. De är högst delaktiga i kampen om en direkt-uppflyttning till Premier League.

  • Sheffield United besegrade Tottenham i FA-cupen för en vecka sedan. Styrkebesked från tabelltvåan som haft en sämre period i februari.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ett lag med två ansikten

Reading var cementerade i bottenregionen ifjol och det är ingen förvåning att de återigen hittas på den nedre halvan. Ett etablerat Championship-gäng, men de har varit alldeles för ojämna för att hittas högre upp i tabellen. Hemmaspelet har varit starkt och därmed är det framförallt insatserna på bortaplan som varit en besvikelse. Det är förståeligt att det finns en skillnad mellan hemma och borta spel, men en sådan stor skillnad får det inte vara. Reading har tagit hela 33 av deras 44 ligapoäng hemma på Select Car Leasing Stadium.

De spelar kanske inte den finaste fotbollen men de har hittat ett sätt att ta poäng på, iallafall i hemmaborgen. Överraskande nog är välkända Andy Carroll en av lagets främsta målskyttar och han bidrar med en rejäl tyngd i anfallsspelet. När han startar har de en tydlig spelpunkt framåt och han skapar framförallt ett stort hot i luftrummet. Med det sagt gillar Reading att vara ganska direkta i sitt spel och tvekar inte på att sätta in bollen för att skapa situationer i motståndarnas box. Men spelet på bortaplan har som sagt varit uruselt och det blev en 5-0 förlust i deras senaste ligamatch mot Middlesbrough. Det är svårt att hitta en tydlig anledning till deras svaga bortaspel, men vi kan konstatera att det är ett lag med två ansikten. Nu har de hemmaplan och då är det ingen enkel match för gästande Sheffield United. Reading är obesegrade i sju raka hemmamatcher och haft en stark målproduktion i dessa. Gästerna är givetvis det bättre laget men vi kan inte blunda för Readings starka hemmafacit.

Behöver studsa tillbaka

Sheffield United har gjort en väldigt stark säsong och gästerna är det närmaste man kan komma serieledande Burnley. De har givetvis inte lyckats hänga med i serieledarnas makalösa tempo men de har fortfarande gjort det riktigt bra i den här tuffa ligan. Efter 34 omgångar hittas Sheffield United på en andraplats med 64 inspelade poäng, notera att de har spelat en match mindre än trean Middlesbrough som hittas fyra poäng bakom. The Blades har haft en sämre period i ligaspelet under februari månad, vilket gjort att Middlesbrough krupit allt närmare.

De behöver verkligen studsa tillbaka för att inte tappa deras tidigare försprång. Mitt i deras sämre period stod Sheffield för en rejäl skräll när de slog ut Tottenham i FA-cupen. Med ett resolut försvarsspel och ett sent ledningsmål var det Sheffield United som avancerade vidare till nästa cuprunda. Utöver den här segern har de faktiskt haft ganska mycket otur i deras senaste ligamatcher. Prestationerna har fortfarande varit bra men de har inte fått samma utdelning som förr. Naturligt att dippa efter en tid med massa segrar och nu gäller det bara att hitta tillbaka så snabbt som möjligt. Sheffield är fortsatt favoriter trots att de förlorat tre av deras fyra senaste ligamatcher. Kvaliteten finns i truppen och de blir tufft för Reading att hålla borta gästerna från målkolumnen. De har en stabil målproduktion där den offensiva duon Mcburnie och Ndiaye tar ett stort ansvar. Det dröjer nog inte länge innan den sistnämnda plockas upp av en större klubb. Det är endast toppkonkurrenterna Burnley och Middlesbrough som gjort fler mål än Sheffield i säsongens ligaspel. Den sämre formen borde inte oroa allt för mycket, samtidigt krävs en bra prestation för att bräcka ett hemmastarkt Reading.

fotboll, Championship
|
units: 1/5 - spelstopp: 21:00
Reading - Sheffield United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.