Daniel Jacobsson|6 april, 2024, 13:49

Jag väljer att spela på bortalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • IFK Göteborg är bättre i år än under fjolåret.

  • Det röda kortet förstörde premiären mot Djurgården, såg bra ut tills dess.

  • Halmstad lär vilja ta defensiven först efter överkörningen i premiären.

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Iskall premiär

Det är många som tippat Halmstad i bottenskiktet den här säsongen. De flesta precis över nedflyttningsstrecket, men även en del under. Det här är ett lag som tappat spelare inför säsongen och inte riktigt kunnat ersätta dessa. Jag pratar framförallt om Ahlstrand Sr, som var deras bästa spelare ifjol och som kommer saknas tydligt i år. Nu vill hallänningarna att hans yngre broder Albin skall ta den platsen. Det var dock ingen start i premiären mot Sirius då man tror väldigt mycket på Ingason i år med.

Offensiven med Ingason, Mohammed och Granath är såklart något att nämna. Där finns det faktiskt en höjd som når en bit uppåt. Bakåt blir man dock inte bättre och framförallt blir man inte yngre. Lagkapten Andreas Johansson skall inte sågas, han skall ha beröm att spela på den nivån när han är i den åldern. Men, räcker det verkligen så långt? Nu skall man dessutom få ordning på defensiven innan man gör någonting annat. Då kan man få se ett rätt så avvaktande Halmstad i hemmapremiären.

Fanns ljusglimtar

IFK Göteborg stötte på en tuff premiärmatch mot Djurgården. Hemmamötet bådade dock lite gott, men när Kolbeinn Thorarson drog på sig ett hjärndött rött kort efter dryga 30 minuter så var hoppet om en fin premiär stendött. Matchen blev efter det en transportsträcka till både en förlust och en total överkörning. Djurgården har sett otroligt bra ut under försäsongen, så det var ingen vågad gissning att man skulle lösa en storseger tillslut. IFK Göteborg skall dock hyllas för ett och annat. Speciellt för tiden innan det röda kortet där man faktiskt såg pigga, fina och intressanta ut.

Offensiven med Mucolli i spetsen är området man velat utveckla under försäsongen. Jens Askou har satt sin prägel tillsammans med den nya assisterande tränaren tidigt och det är redan saker som man ser betydligt bättre ut på. Jag tror att IFK Göteborg är den klara favoriten om vi skall prata om segerchanser. Det kommer bli väldigt tight men känslan är att Halmstad kommer ställa sig lågt och med Göteborgs inställning att anfalla betydligt mer i år lär bollinnehavet och övertaget ligga där. Omställningsspelet blir viktigt att stoppa för gästerna, men en sak man gynnas av är att Halmstads Mohammed inte är riktigt hundra ännu.

fotboll, allsvenskan
|
units: 2/5 - spelstopp: 14:00
Halmstad - IFK Göteborg
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.