Joakim Östman|6 april, 2024, 11:47

Jag väljer att spela på Dusan Vlahovic i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Dusan Vlahovic ska göra det framåt för Juventus, mot sin gamla klubb saknas inte motivation.

  • Dusan Vlahovic snittar 0,76 poäng per match i Serie A.

  • Dusan Vlahovic har stått för 15+4 på 20 starter för Juventus i Serie A.

  • Dusan Vlahovic hittade nät i veckans Coppa Italia semifinal.

  • Juventus såg betydligt mer spetsiga ut med Dusan Vlahovic åter på plan senast.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Formsvagt

Juventus rent ut sagt usla ligaform fortsätter och det efter att i helgens omstart återigen stått för en icke prestation. Max Allegris spelplan var extremt passiv och även fast motståndet Lazio inte heller direkt bjöd upp skulle det bli kostsamt. Vi såg ut att gå mot delade poäng på Stadio Olimpico men hemmalagets mål på övertid gav seger och på nytt ifrågasätts Juventus hårt.

Sedan poängtappet i slutet av januari mot Empoli har Juventus endast mäktat med en seger på det åtta nästföljande Serie A matcherna. Det är en resultatrad man sannerligen inte skryter med och med ett poängsnitt 0,75 poäng per match över denna perioden har det varit rent ut sagt uselt på slutet.

Fiorentina i sin tur hade en rejäl dipp från mitten av januari till början av februari vilket satt tonen på säsongen, där Fiorentina gick från att vara en rejäl utmanare om Champions League platserna till att det ska mycket till för att CL-spel ska lösas. Något bättre såg det ut inför landslagsuppehållet men efter ny förlust i omstarten på hemmaplan mot Milan, kan man inget annat än att påstå att Fiorentinas trend pekar nedåt.

Inför det återstående åtta omgångarna hittas Fiorentina därför på 10-plats i Serie A och är fortsatt med i europaracet. Ligaformen måste likväl förbättras rejält och inför avslutningen är det enbart trepoängare som räknas.

Cup-segrar

Juventus samt Fiorentina lirade båda under veckan första mötet av Coppa Italias semifinaler mot Lazio respektive Atalanta. Efter en tids svagare resultat fick båda äntligen lite momentum i form av segrar, där Juventus besegrade Lazio med 2-0 och Fiorentina besegrade Atlanta med 1-0. Det sätter båda lagen i förarsätet inför returerna och det kan mycket väl bli så att dessa båda lagen stöttar på varandra i cupfinalen.

Inför helgens ligamöte Juventus – Fiorentina är det som alltid lite extra motivation när två lag som inte gillar varandra går head to head. Bortsett från veckans cupsegrar kliver såväl Juventus som Fiorentina in i mötet med negativa trender, i söndagens möte är det därför två lag som hade mått väldigt bra utav en seger.

Hemma på Allianz Stadium får Juventus hållas som favoriter men givet en seger på deras åtta senaste matcherna, är man inte direkt sugen på att spela hemmasegern. Blickarna riktas istället mot Dusan Vlahovic som är tillbaka efter avstängningen senast.

Dusan Vlahovic gör Juventus till ett betydligt mer spetsigt lag och med hans 15+4 på 20 starter i Serie A kommer serben från en bra säsong. När Dusan Vlahovic nu ställs mot sitt gamla Fiorentina synar vi en väldigt spelsugen Juventus-anfallare, givet förutsättningarna blir det därför en självklarhet att testa spelet att Dusan Vlahovic gör poäng i matchen!

fotboll, Serie A
|
units: 2/5 - spelstopp: 20:45
Juventus - Fiorentina
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.