Rygga spelet med 100 kr riskfritt

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Lagen möttes nyligen i cupfinalen där vi bjöds på en jämn tillställning där endast ett mål från straffpunkten skiljde lagen åt

  • Real Sociedad löser spelet i fem av de sex senaste

  • Athletic Bilbao löser spelet i tre raka

  • Båda gångerna lagen stött på varandra den här säsongen har Real Sociedad vunnit med 1-0

Cupvinnarna

Efter ett års väntan gjorde de två baskiska storlagen upp om förra årets Copa del Rey-titel och så som så många gånger förr blev det en jämn historia. Mållöst stod sig länge innan Oyarzabal tryckte dit 1-0 från straffpunkten, ett resultat som sedan höll i sig ända till slutsignalen och “La Real” kunde noteras för sin första titel på decennier. Nu har det blivit dags för derby igen, den här gången i La Liga. Senast lagen drabbade samman i ligaspelet bjöds vi på exakt samma resultat som i cupfinalen, även där en jämn match.

Real Sociedad kommer med en förvånansvärt svag form inför det här mötet, då man utöver cupvinsten har förlorat mot såväl Barcelona som Granada i ligaspelet. Samtidigt har de rödvita motståndarna en knackig form dem med – två förluster och två kryss de fyra senaste. Den allra färskaste dagsformen hittar vi dock självklart i finalen, och att döma av den så lär det här bli en tillknäppt historia detta med.

Revanschsuget Bilbao

Athletic Bilbao ges en ny chans på Copa del Rey-titeln när man stöter på Barcelona i den här säsongens final, en match som spelas inom snar framtid. Många viktiga matcher i rad för Athletic Club, i och med derbyt i ligan härnäst. Här kommer man mer revanschsuget än någonsin – att förlora en final mot rivaler är det sista man vill. Laget är dessutom desperata att hitta tillbaka till vinnarspåret efter flera veckor utan vinst, så extra mycket står på spel för laget.

Ser vi till lagens senaste matcher har vi inte bjudits på särskilt mycket underhållning i form av mål. Visst, Real Sociedad föll tungt hemma mot Barcelona med hela 6-1 men man har samtidigt löst underspelet i fem av de sex senaste matcherna, flertalet matcher som inte ens bjudit på två mål. Athletic Bilbao å andra sidan har haft problem med att skapa på sistone, endast ett mål framåt i de tre senaste matcherna samtidigt som Alvarez och Martinez gör ett bra jobb som mittbackspar.

Mitt spel här blir under 2,5 mål till ett fint odds på 1.62, ett spel jag investerar tre units i.

Speltips.se ger tipset:

under 2,5 mål hos Unibet

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se
Odds kan ändras under tiden | Odds framtagna 5/4 kl 20.00

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.