Joakim Östman|6 maj, 2022, 08:00

Jag väljer att spela på att båda lagen gör mål i matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i fyra av det fem senaste inbördes mötena.

  • Båda lagen har styrkorna i det offensivaspelet.

    • Porto har gjort mål i 97% av deras matcher i Primeira Liga.
  • Benfica har gjort mål i 94% av deras matcher i Primeira Liga.

  • Benfica måste vinna för att inte Porto ska bli mästare på Estádio da Luz, vilket således borde öppna upp matchen.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen gör mål hos bet365

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Imponerande facit

Porto har stått för en grym säsong hemma i det portugisiska ligaspelet och efter att ha missat ligatiteln i fjolårets säsong, talar nu allt för att de kommer krönas som mästare denna säsongen. Porto har vunnit tjugosju av deras trettiotvå spelade matcher och vi kan inget annat än att imponeras av tränare Sérgio Conceição och hans mannar. Tyvärr för Portos del satte Braga stopp för deras försök att gå igenom hela ligaspelet obesegrade, när de i näst senaste omgången besegrade Porto på hemmaplan med 1-0. Porto har även gjort väsen från sig i Europaspelet och ännu en gång har vi blivit varse om hur starka det portugisiska topplagen trots allt är. Likväl blev det tillslut uttåg för Porto i åttondelsfinalen av Europa League där de fick se sig besegrade av Lyon. Sedan dess har Porto haft fullt fokus på ligaspelet och nu har de alltså chansen att bli mästare på bortaplan hos värsta antagonisten Benfica.

För lördagens hemmalag Benfica har säsongens ligaspel varit en besvikelse och redan tidigt in på säsongen tappade de på Porto och Sporting Lissabon. Med det sagt hittar vi därför Benfica på en tredjeplats i ligaspelet och deras säsong har istället kommit att handla om Europaspelet. Ute i Europa lyckades också Benfica desto bättre och att det tog sig vidare från gruppspelet i Champions League imponerade i sig. Benfica var dock inte klara där och i åttondelsfinalen fortsatte de visa klassen och något överraskande slog de ut det så hyllade Ajax-laget. Kvartsfinalens motståndare Liverpool blev likväl numret för stora och trots att Benfica stod för bra prestationer vara de aldrig nära att störa Jürgen Klopps maskin. Vi kan därför konstatera att Benfica under säsongen har visat att de onekligen har höjden men jämnheten har varit ett problem i ligaspelet.

Kan säkra titeln

Rivalmötet mellan Benfica och Porto väcker alltid väldigt mycket känslor och för båda klubbarna är det extremt viktigt att vinna dessa matcherna. Porto har i lördagens möte även chansen att säkra ligatiteln vilket onekligen ger detta O Clássicot en extra krydda. I alla rivaliteter finns det nog inget som är värre än när antagonisterna i detta fallet Porto kan vinna ligatiteln på din egen hemmaplan. Benfica kommer givetvis därför göra allt för att stoppa detta medans Porto i sin tur såklart verkligen vill säkra titeln på Estádio da Luz. Förutsättningarna är enkla och för att säkra titeln i lördagens möte behöver Porto en poäng. Givet detta kommer Benfica gå för segern i alla skeden under matchen och rimligtvis ger det oss öppen matchbild.

Jag anser därför att målmarknaden i detta mötet väcker mest intresse och här synar jag att båda lagen kommer hitta nätet. Det spelet har suttit i fyra av det fem senaste inbördes mötena och spelet givet på förhand. Båda lagen är offensivt skickliga och det är ytterst sällan dessa lagen lämnar ett ligamöte mållösa. För att belysa det kan vi konstatera att Porto har gjort mål i 97% av deras ligamatcher, medans Benfica i sin tur hittat nätet i 94% av deras ligamatcher. Med tanke på att Benfica dessutom måste vinna detta mötet för att stoppa Portos ligatitel, kommer det behöva gå framåt och här förväntar jag mig att målchanser kommer skapas åt båda hållen. Givet dessa förutsättningarna synar jag därför att båda lagen hittar nätet i detta O Clássicot!

fotboll, Primeira Liga
|
units: 4/5 - spelstopp: 19:00
Benfica - Porto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.