Axel Olsson|5 maj, 2024, 22:38

Jag väljer att spela på hemmalaget i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Bolton är det bästa hemmalaget i hela League One.

  • Bolton var det klart bättre laget i det första mötet. Vann med 1-3 på bortaplan.

  • Barnsley avslutade ligan riktigt svagt. De är vinstlösa i sju raka matcher.

  • Barnsley måste satsa framåt. I det första mötet visade Bolton prov på deras effektiva omställningsspel.

100% upp till 500 kr

Omsättningskrav: 6x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Ligans bästa hemmalag

Bolton är ett steg närmare en efterlängtad comeback i den engelska andradivisionen, Championship. De fick sig en kanonstart på kvalspelet när de besegrade Barnsley med 1-3. Bolton visade prov på ett effektivt omställningsspel och sitter nu i ett väldigt bra läge inför returen. Under säsongen har Bolton dessutom varit riktigt starka i hemmaborgen – de är faktiskt det bästa hemmalaget i hela League One.

I hemmaborgen stod Bolton för 15 segrar, fem oavgjorda och tre förluster på 23 ligamatcher. Hemmalaget avslutade ligasäsongen väldigt starkt och har fortsatt på samma spår i kvalet. Med en väldigt god form och ett stort självförtroende i hemmaborgen, tror vi att Bolton drar det längsta strået i returen. De har dessutom en två måls ledning att utgå ifrån, vilket sätter en enorm press på gästerna. Det kan absolut bli en liknande matchbild som i det första mötet, där Bolton kunde utnyttja deras omställningsspel. Undertecknad tror att Bolton tar sig vidare till playoff-finalen genom ytterligare en seger.

Formsvacka i ett viktigt skede

Det är minst sagt ett pressat läge för gästande Barnsley. De hade en väldigt svag avslutning på ligasäsongen där laget föll från en fjärde till en sjätteplats. Därmed fick laget det tuffaste möjliga motstånd i kvalet och den rejäla formsvackan höll i sig i det första mötet. Barnsley står nu på sju raka matcher utan seger, inte optimalt med en sådan formsvacka i detta viktiga skedet av säsongen.

Självförtroendet har fått sig en törn och vi tycker inte att Barnsley håller måttet för att ta sig vidare i det här playoff-spelet. De har varit för ostabilt i försvaret för att tro på en helomvändning mot ett skickligt lag som Bolton. I det första mötet ägde Barnsley stora delar av bollinnehavet, men hade svårt att skapa några större farligheter. De är nu pressade att satsa framåt och det kan göra så att försvaret blir väldigt blottade bakåt. Kvalresan slutar tyvärr under tisdagskvällen!

fotboll, League One playoff
|
units: 3/5 - spelstopp: 21:00
Bolton - Barnsley
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.