Axel Olsson|6 maj, 2022, 10:45

Jag väljer att spela på att Ronaldo gör mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Ronaldo har gjort hela sex mål i hans fyra senaste matcher.

  • Ronaldo var tillbaka som straffskytt mot Brentford och han gjorde inget misstag när han satte 2-0 målet från elva meter.

  • Trots att Manchester United har underpresterat rejält den här säsongen har Ronaldo fortfarande gjort hela 18 ligamål.

  • Spelet satt när dessa två lagen möttes i mitten av februari. Då gjorde Ronaldo ett av målen i deras 2-o seger mot Brighton.

  • Brighton har gått vinstlösa i åtta raka ligamatcher på hemmaplan.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Förvånansvärt svaga på hemmaplan

Brighton & Hove Albion kommer till lördagen med en klart bättre form i ryggen. Potters gäng har vänt den negativa trenden i april där deras facit lyder tre segrar, två oavgjorda och en förlust i deras sex senaste ligamatcher. De har visat sin kvalitet med segrar mot London-klubbarna Arsenal och Tottenham Hotspurs. Deras förbättrade form har gjort att laget från sydkusten har klivit upp på en niondeplats i tabellen med tre omgångar kvar att spela.

Det blir med största sannolikhet inget Europa-spel för Brighton, men de ska vara väldigt nöjda med deras nuvarande tabellplacering. Brighton ska ha en stor eloge att de vågar spela en passningsfotboll trots att dem är en av de mindre klubbarna i ligan. Potter och hans tränarstab fortsätter att imponera och det ska bli oerhört spännande att se hur han kan ta det här vidare ifall han stannar kvar i klubben. Offensiven har höjt sig flera nivåer under den närmaste månaden men undertecknad anser att laget fortfarande behöver en ny målspruta längst fram. Det är ett tufft möte som väntar under lördagen och Brighton har förvånansvärt ett sämre facit på hemmaplan än resande fot – hemma på Amex Stadium har laget gått vinstlösa i nio raka ligamatcher.

Målskytt av allra högsta rang

Manchester United har två omgångar kvar att spela innan det kommer ske en revolution i klubben. Ten Hag är klar och det sägs att han kommer göra flera förändringar för att få storklubben tillbaka till toppen igen. Det är många spelare som ska ut och det ska bli intressant vilka som klubben väljer att värva in – Ten Hag kommer iallafall behöva tid för att vända det här sjunkande skeppet.

Men trots en väldigt brokig säsong kniper Manchester United en Europa League-plats med största sannolikhet. De vill givetvis vara cementerade i topp 4 men det har inte alls varit aktuellt med deras prestationer i år.  Men trots ett underpresterande United har världsstjärnan Cristiano Ronaldo fortfarande gjort 18 ligamål i säsongens ligaspel. Han har också blivit rejält kritiserad i flera matcher men det går inte att undgå hans näsa för mål. Ronaldo är en målskytt av högsta rang och han fortsätter att ösa in mål trots att han nu är 37 år gammal. Ronaldo har gjort sex mål i hans fyra senaste ligamatcher och han var tillbaka som straffskytt i senaste matchen mot Brentford. Portugisen gjorde inga misstag från elva meter när han satte dit 2-0 målet i 3-0 segern mot Brentford. Målformen är väldigt god och Uniteds nummer 7 är alltid hungrig i boxen – vi synar målskytten!

fotboll, Premier League
|
units: 2/5 - spelstopp: 18:30
Brighton - Man United
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.