Joakim Östman|6 maj, 2022, 07:23

Jag väljer att spela på båda lagen över 1,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i två av det fyra spelade mötena i finalserien.

  • Matchserien har öppnat upp sig målmässigt i det två senaste mötena.

  • Pontus Andreasson förväntas vara tillbaka i Luleå för match-fem.

  • Färjestad snittar 3.18 mål per match i slutspelet.

  • Luleå snittar 3.00 mål per match i slutspelet.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Båda lagen över 1,5 mål hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Förlängningsdrama

När vi äntligen drog igång match-fyra efter flygstrulet för gästerna var det en extrem förväntan i luften. Löfbergs Arena kokade och efter att Luleå startat de flesta matcherna i finalserien bäst blev det en jämnare inledning senast. Med hjälp av ett bra powerplay tog Färjestad över matchbilden alltmer och kort därefter var det också hemmalaget som gick upp i ledning. Efter en lång videobedömning stod även målet fast och Pontus Widerström hade givit hemmafansen något att hurra för. Färjestad fortsatte även att ha spelövertaget och till stora delar var det hemmalagets period. Per Åslund utökade även Färjestads ledning kort innan periodpausen och Färjestad fick en kanonstart på match-fyra. Period två skulle dock inte fortsätta likt den första och istället var det Luleå som började jobba sig in i matchen. Någonstans började gästerna bara köra och Bulan Berglunds lag gick att känna igen alltmer.

Luleå fick också sina lägen och efter ett kanonskott från offensiv blå reducerade Oskar Engsund matchen för gästerna. Färjestad i sin tur började se något slarviga ut och passningsspelet från hemmalaget var inte direkt klockrent. Mittenperioden jämnade dock ut sig efter reduceringen och inför sista perioden hade Färjestad likväl en ett-måls ledning med sig. Väl där skapade inte Luleå märkbart mycket chanser och egentligen från ingenstans kom kvitteringen. Ett slarvigt uppspel av Joel Nyström gav Luleå ett utmärkt omställningsläge som de utnyttjade till fullo. Brendan Shinnimin kunde tillslut sätta pucken bakom Dominik Furch i Färjestad-målet och matchen var med det utjämnad. Momentumet gick onekligen över till gästerna och Färjestad såg något tagna på sängen ut. Hemmalaget redde tog ut stormen och likt som i match-tre skulle även denna matchen avgöras i förlängning. Inte heller den gången behövde vi vänta särskilt länge på ett avgörande och efter längre Färjestad anfall, hittade Marcus Nilson till Jesse Virtanen som blev övertidshjälte för Färjestad med sitt mål.

Små marginaler

Med Färjestad segern senast är finalserien återigen utjämnad och vi är nu nere på bäst av tre matcher. Ser vi till senast kan vi konstatera att små marginaler skiljde lagen åt och som alltid i ett förlängningsavgörande kunde det slutat hur som helst. Inför förlängningen var känslan att Luleå hade momentumet men likt som det var när känslan var Färjestad inför förlängningsavgörandet i match-tre så var det ändå hemmalaget som gick segrande. Båda dessa lagen trivs onekligen på hemmaplan och det kommer krävas något extra för att sno en bortamatch i denna finalserien. Det vi även tar med oss från match-fyra och egentligen hela finalserien är att det är ordentligt grinigt och vi kan slå fast att dessa lagen inte gillar varandra

Vart tar denna finalserien vägen nu är frågan vi alla ställer oss, vi är som sagt nere på bästa av tre matcher och förutsättningarna är fortsatt att Luleå har hemmaplansfördelen. Min åsikt är någonstans att Färjestad är det starkare av lagen när de når upp i sin högsta höjd, men likväl har Luleå hittills varit ett betydligt jämnare lag och den höga lägsta nivån talar till deras fördel. Detta är givetvis att hårdra det fyra mötenas spelats i finalserien men det ger även en rättvis bild av hur det har sett ut. 

I match-fem håller jag Luleå som knappa favoriter och på hemmaplan är de ruggigt starka. Likväl är känslan att Färjestad är kapabla att sno en bortamatch och någon gång måste Thomas Mittels mannar göra det om finalserien ska vinnas. Jag håller mig därför borta från ett spel på resultatet i denna matchen och här siktar jag istället in mig på ett målspel. Det två senaste matcher har öppnat upp sig målmässigt och här synar jag att båda lagen gör minst två mål vardera. I slutspelet snittar Färjestad 3.18 mål per match medans Luleå snittar 3.00 mål per match, när slutspelets skyttekung Pontus Andreasson dessutom väntas var tillbaka för Luleå förväntar jag mig mål i match-fem. Givet dessa förutsättningarna klickas därför detta målspelet till ett fint odds på 1.67!

Ishockey, SHL
|
units: 2/5 - spelstopp: 15:15
Luleå - Färjestad
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.