Joakim Östman|5 maj, 2022, 10:00

Jag väljer att spela på över 5,5 mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet satt senast där vi fick se hela åtta mål.

  • Båda lagens styrka ligger i det offensiva spelet där de är extremt spetsiga.

  • Båda lagens offensiva stjärnor har sett heta ut i det två inledande matcherna.

  • Detta är en grinig matchserie och det inledande matcherna har givit mycket spel i powerplay för båda lagen.

  • Oddset på över 5,5 mål anser jag har ett högt spelvärde.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Ägt en match vardera

Likt som i match-ett inleddes även matchen senast med ett ställningskrig där båda lagen försökte ta kommandot. Båda lagen skapade ett antal heta målchanser vardera men både Andrei Vasilevskiy och Jack Campbell stod emot trycket i respektive målbur. Tampa Bay som hade enorma problem i powerplay i match-ett visade direkt i deras första numerära överläge att det inte skulle bli fallet igen. Även fast det inte blev mål då såg bortalagets powerplay vasst ut och det skulle komma utdelning i den spelformen för Tampa Bay. Vi gick mot en mållös första period när gästerna fick chansen i just powerplay med endast ett fåtalet sekunder kvar vilket räckte. Med 1,4 sekunder kvar av perioden fick gästerna med sig en turlig studs och Viktor Hedman kunde fri framför mål sätta dit 0-1.

Mittenperioden fortsatte likt första perioden och båda lagen kom att skapa fina målchanser. Likväl var det återigen Tampa Bay som utökade ledningen efter att Viktor Hedman frispelat Corey Perry. Toronto kom dock snabbt tillbaka in i matchen med en reducering men lika snabbt utökade gästerna ledningen ännu en gång. Det gav oss 1-3 inför tredje perioden där Tampa Bay gjorde processen kort, gästerna utökade ledningen två gånger om och med det var matchen avgjord. Toronto snyggade förvisso till siffrorna som tillslut skrevs till 3-5 men detta var Tampa Bays match. Med det sagt har vi en utjämnad matchserie och vi kan konstatera att båda lagen ägt en match vardera. 

Grinig matchserie

Att matchserien mellan Toronto och Tampa Bay skulle bli en grinig matchserie var ingen högoddsare direkt. Lagen har ställts mot varandra i slutspelet under flera säsonger i följd och detta är två lag som inte tycker om varandra. Likt som i match-ett fick därför båda lagen flertalet chanser i powerplay och båda lagen har hittills under serien inte direkt varit disciplinerade. Båda lagen är dessutom extremt farliga i denna spelformen och i slutändan kan det bli de laget som hanterar det griniga spelet bäst, som tillslut även vinner denna åttondelsfinalserien.

Det vi även tar med oss från match-två var att målvaktsdullen onekligen vanns av Tampa Bays keeper Andrei Vasilevskiy. Som sagt skapade båda lagen mängder av chanser men gång på gång stod Andrei Vasilevskiy i vägen för Toronto. Jack Campbell i Toronto-målet stod för en mycket bra insats i match-ett men senast hade hemmalaget behövt att han klev fram likt Andrei Vasilevskiy. Med det sagt kan vi fortsatt konstatera likt vi även gjorde på förhand att Tampa Bay har den vassare målvakten.

Inför match-tre har vi en utjämnad matchserie och när nu serien vänder till Amalie Arena och hemmaplan för Tampa Bay, kan vi konstatera att Jon Coopers mannar har vänt över hemmaplansfördelen. Tampa Bay sitter därför i förarsättet och det är som alltid extremt viktigt att vinna sina hemmamatcher. Likväl är båda dessa lagen extremt skickliga och här förväntar jag mig inget annat än en lång matchserie. I match-tre väljer jag därför att hålla mig ifrån spel på resultatet och siktar istället in mig på ett målspel. Båda lagens styrkor ligger i det offensiva spelet och hittills i det inledande matcherna har det varit full fart framåt. Lagens powerplay har nu också verkligen kommit igång och ser vi till det matchserien hittills blir det mycket spel i den spelformen. Här synar jag därför att det blir över 5,5 mål även i match-tre till ett mycket spelvärt odds på 1.60!

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 01:30
Tampa Bay - Toronto
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.