Joakim Östman|6 maj, 2022, 07:00

Jag väljer att spela på Florida ML i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Florida vann senast med hela 5-1.

  • Florida har ett starkare lag och efter två matcher kan vi slå fast att de har en högre nivå i sig.

  • Washingtons målvaktspel imponerar sannerligen inte.

  • Florida har momentumet med sig från matchen senast.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

Florida ml hos betsson

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Effektivitet

Efter Washingtons skrällseger i match-ett förväntade många inklusive mig själv att vi skulle få se en reaktion från Florida. Likväl uteblev reaktionen under inledning av matchen åtminstone och det var återigen Washington som var det starkare av lagen till en början. Washington har onekligen köpt in på deras spelidé och likt som i match-ett såg de väldigt bra ut under inledningen. Florida hittade dock ledningsmålet egentligen från ingenstans efter en något tursam studs som ställde Washington-keepern. Med ledningsmålet kom också momentumet för Florida och minuten senare utökade också hemmalaget ledningen. Sett till matchbilden var de möjligtvis inte helt rättvist men det visar också på vilken enorm spets som finns i Florida. 

Washington fick dock chansen att komma tillbaka och med ett powerplay i början på den andra perioden kom reduceringen genom Nicklas Bäckström. Det förväntade momentumet för bortalaget fick sig dock en käftsmäll för redan i sekvensen efter utökade Florida återigen ledningen. Floridas 3-1 mål var även ett skott Washingtons Vítek Vaněček måste rädda om Caps ska någon chans att rubba förhandsfavoriten. Faktum var att när Florida gjorde deras tredje mål hade hemmalaget endast skjutit sju skott på mål vilket säger en del. Från det målet fick vi dock  i princip se en överkörning och Florida utökade ledningen gånger två innan vi fick se ett målvakts byte i bortalaget. Slutsiffrorna skrevs därför till hela 5-1 och med det har vi nu en utjämnad matchserie.

Överkörning senast?

Ser vi till resultatet 5-1 är det inget snack om saken att Florida målmässigt körde över Washington i match-två. Ser vi dock till spelet kan vi konstatera att detta var en någorlunda jämn match vilket även den underliggande statistiken visar på. Givetvis visar det någonstans på det vi på förhand kunde förvänta oss, att Florida med deras enorma spets och fina bredd inte kommer behöva speciellt mycket för att få utdelning. Ska vi även hårdra det kan vi slå fast att om Washington ska besegra Florida måste de stå för 100% insats likt de gjorde i match-ett. Med det sagt ska vi inte ta något ifrån Florida och detta var en välförtjänt seger även fast jag väntar på att de ska växla upp ännu mer.

Den tydligaste kvalitetsskillnaden mellan lagen hittar vi på målvaktssidan och Vítek Vaněček i Washington-målet hade ingen rolig match-två. Som tidigare nämt lyckades Florida gör tre mål på deras sju första skott och när 5-1 målet gjordes var skotten 15-23 till fördel för Washington. Med det sagt har det förväntade bekymret för Washington med frågetecken kring målvaktssidan bekräftats och senast fick vi även se ett målvaktsbyte hos gästerna. Ilya Samsonov kom in och höll nollan i den tredje perioden och med tanke på det är det troligtvis han som får förtroendet i match-tre.

Riktar vi fokuset till match-tre kan vi konstatera att Florida onekligen har momentumet med sig in i kommande match. Likväl har Washington lyckats med att vända över hemmaplansfördelen efter det två inledande matcherna. När serien nu vänder till huvudstaden är det därför istället Washington som har pressen på sig att vinna. Det synar jag att Florida kommer trivas med och inför match-tre ser jag de som favoriter. Florida har ett starkare lag och även fast det ännu inte har kommit upp på deras högsta nivå, visade Florida senast att de inte behöver särskilt mycket för att vinna på ett hyfsat komfortabelt sätt. Washingtons målvaktspel imponerar inte heller överhuvudtaget och givet dessa förutsättningarna klickas därför bortasegern i match-tre.

Ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 19:00
Washington - Florida
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.