Kevin Andersson|5 juni, 2022, 20:00

Jag väljer att spela på Över 70.5 skott på mål i den här matchen. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Spelet sitter i två av de tre matcher som spelats.

  • Edmonton kan inte spela defensivt då det kommer straffa dem ännu mer än att gå på offensiven. Lägen kommer finnas åt båda hållen.

  • För att Edmonton ska ha någon som helst chans att vända på det här så måste dem göra en ruskigt bra match och visa upp sin offensiv.

  • Colorado och Edmonton är två av de tre lagen som skjutit flest skott på mål i slutspelet med 528 respektive 509.

SPELTIPS.SE GER TIPSET:

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Offensivt att vänta

Edmonton har många problem som orsakar huvudbry. Nu finns det inga lägen för misstag och för att ta sig till finalen så måste dem nu vinna fyra raka matcher. Den här uppgiften känns på förhand, nästan omöjlig, men allt kan fortfarande hända. Ser man till den senaste matchen i serien så hade Oilers ingen större chans att rädda sitt underläge.

Efter att ha förlorat två raka bortamatcher med 8-6 respektive 4-0 så förlorade Woodcrofts mannar på hemmais med 4-2. Matchen började helt perfekt, McDavid gjorde mål efter 38 sekunder och Colorados Nazem Kadri åkte på en skada efter två minuter spelade. Det var en ruskigt bra match i den första halvan av den första perioden men efter det så fallerade allt. Man misslyckades med att förutspå farliga lägen, misstag i försvaret och stora misstag när dem förlorade pucken. Det krävs att samtliga spelare i Edmonton sluter upp bakom sina egna fans och ger dem en match. Trots deras stora problem så tror jag dem kommer att gå för det, det finns inget annat. Backar man hem för mycket så kommer dem ha ännu mindre chans för så pass bra är Colorado. Ett offensivt Oilers är att vänta.

Har alla möjligheter

 På det sättet som Colorado spelar i dagsläget så är dem välförtjänta att vinna Stanley Cup denna säsongen. Det var heller ingen större överraskning att Jared Bednars mannar skulle vinna matcher men det fanns ändå en del funderingar inför den tredje perioden. Avalanche kom till match tre utan sin förstamålvakt i Darcy Kuemper som har hållit nollan fem gånger den här säsongen i grundserien.

Tilläggas till det så släppte dem ju in ett tidigt mål och blev utan en av sina bästa anfallare i Kadri redan efter två minuter. Hursomhelst så visade laget upp en balanserad match och gjorde det dem var förväntade att göra, de vann med 4-2 och försatte Edmonton i brygga då dem måste vinna fyra raka matcher för att ta sig vidare. Dem visade upp starka siffror i många av de viktigaste områdena. De hade 43-29 i skott på mål, bara fyra minuter i utvisningsbåset och de vann 58% av tekningarna. Jag tror att Colorado har alla möjligheter att svepa Edmonton i match fyra men jag tror inte det kommer bli superenkelt. Jag väljer att spela på över 70.5 skott på mål i matchen och det spelet har suttit i två av de här tre matcherna än sålänge.

ishockey, NHL
|
units: 3/5 - spelstopp: 02:00
Edmonton Oilers - Colorado Avalanche
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.