Daniel Jacobsson|6 juni, 2023, 13:16

Jag väljer att spela på BLGM i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Två lag som går rakt emot segern.

  • Fiorentina kommer inte ställa sig lågt här och brukar vara inblandade i målrika matcher.

  • West Ham har gått rent i Conference League den här säsongen och har kvalitet att slå även italienarna.

Mål i massor

Italienska Fiorentina har tagit sig till final i Europa Conference League den här säsongen. Nu skall säsongen avslutas och sammanfattas. Fiorentina hoppas kunna göra det med en titel i handen och ett faktum att man spelar i en högre europeisk turnering kommande säsong. Fio avslutade säsongen med att slå Sassuolo på bortaplan förra helgen och det blev en perfekt genomkörare inför den här finalen. I finalen, som spelas på neutral mark i Prag, möter man engelska West Ham, kanske det tuffaste motståndet man kunde fått i den här finalen. Bortalaget den här dagen går all in för både turneringen och finalens finaste pris.

Jag håller det här mötet som högintressant i många delar. Fiorentina och West Ham är klubbar som kan bjuda upp till dans och ett underhållande möte. Fiorentina har en offensiv kvalitet som matchar den engelska i bortalaget och då kan det bli en svängig match. Jag har inte känslan över att det här blir ett speciellt tight och icke-sevärt möte på förhand. Ett tidigt mål skulle vara nyttigt för mötet och alla tittare. Båda lagen gör mål.

All in för titeln

West Ham misslyckades kraftigt i ligaspelet den här säsongen. Premier League har bjudit på flera frågetecken den gångna säsongen och Hammers är ett av lagen som underpresterat. Ett ställe som man levt upp till förväntningarna och kanske till och med lite mer än så är Europa Conference League. Här har man gått rent hela säsongen från gruppspel till finalen som man nu skall spela. Värt att poängtera är den neutrala planen som finns i finalen, så inget av lagen drar nytta av det här. Fiorentina och West Ham matchar sin förmåga och är kanske den perfekta matchen i den här turneringen.

Fiorentina är det tredje bästa laget under Conference League när det gäller xG. Laget öser framåt och älskar att anfalla mot samtliga lag. West Ham är tunga och starka bakåt, men kommer behöva utnyttja sin offensiv i det här mötet för att ha chans till titeln. West Ham fick inte samma lyckade avslutning på säsongen i Premier League, men lyckades faktiskt höja sig rejält under slutdelen av säsongen. Lagen kommer till finalen med god form och det är bra för oss tittare. Båda lagen gör mål känns som ett gyllene spel inför det här.

fotboll, conference league
|
units: 2/5 - spelstopp: 21:00
Fiorentina - West Ham
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.