Axel Olsson|6 juli, 2024, 12:00

Jag väljer att spela på över 2,5 mål i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Kris i Kalmar. Näst sist i tabellen och tränaren Jensen lämnade under uppehållet.

  • Innan uppehållet släppte Kalmar in hela nio mål på två matcher.

  • AIK har släppt in hela 27 mål på tolv matcher. Hade en horribel avslutning på vårsäsongen.

Upp till 1500 kr spelkrediter

Omsättningskrav: Utbetalningar exkl. spelkreditinsatsen.

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Horribel form innan uppehållet

Det är viktigt för AIK att blicka framåt, då de hade en horribel avslutning på vårsäsongen. Den horribla avslutningen med fyra förluster i deras fem senaste omgångar, tog udden av den fina starten laget hade i april. AIK föll ner på en åttondeplats, dock ska det sägas att de har endast sex poäng upp till trean Mjällby. Det har hänt en del sedan storförlusten mot Häcken – AIK har nämligen ändrat om på tränarsidan. Henning Berg valde att lämna då han och klubben var oeniga hur de skulle arbeta framöver. Inte helt oväntat, men det betyder att AIK är på jakt efter en ny huvudtränare.

Henok Goitom tar över tillfälligt och med honom är känslan att vi får se ett betydligt mer offensivt AIK. Det ska bli spännande att se vad han kan uträtta tillsammans med laget, då det finns en hel del kvalitet i denna trupp. Ett besked som kan visa sig bli väldigt positivt är att John Guidetti är tillbaka i spel – han stod för ett piggt inhopp och mål i genrepet mot Sparta Prag. En skadefri Guidetti bör kunna göra en del viktiga mål under hösten. Pittas ryktas bort men om inget drastiskt händer så spelar han söndagens match mot Kalmar. Det finns oro kring defensiven då vi fick bevittna ett haveri i slutet av vårsäsongen. Överspelet har suttit i nio raka matcher och vi tror att det kan bli en böljande batalj under söndagen också.

Ett krisande Kalmar

Om det är ovisst läge i AIK, är det på en helt annan nivå i gästande Kalmar. De har haft en mardrömsssäong hittills där få grejer har fungerat. Det råder inga tvivel om att de besitter en duglig offensiv, men de har inte alls fått med sig resultaten under vårsäsongen. Kalmar parkerar näst sist i tabellen med ursvaga tio poäng efter tolv omgångar. Inte nog med att de har skapat sig en rejäl uppförsbacke inför hösten, under uppehållet kom även nyheten om att Henrik Jensen lämnar klubben.

Den uppskattade huvudtränaren har fått möjligheten att bli assisterande tränare i Burnley, vilket han inte tackade nej till. Detta sätter Kalmar i en ännu tuffare sits, då de plötsligt ska börja om på en ny kula med interim-tränaren Larsson. Men sett till hur våren såg ut behöver kanske det här laget en nystart, därmed ska det bli oerhört spännande att se hur de utvecklar sig framöver. Sett till vilken spelarkvalitet Kalmar besitter, ska de verkligen inte vara involverade i den här bottenstriden. De avslutade vårsäsongen på ett horribelt sätt, med nio insläppta mål på två matcher. Det är oroligt i bortalägret och frågan är hur mycket Larsson hinner att förändra innan söndagens batalj. Kalmar har iallafall vunnit deras två senaste träningsmatcher mot Häcken och Kolding IF, vilket givit laget en positiv start med Larsson vid rodret. Kalmar har mycket att bevisa i höst!

fotboll, Allsvenskan
|
units: 3/5 - spelstopp: 14:00
AIK - Kalmar
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.