Vi riktar blickarna mot Stockholm och Tele2 Arena där hemmalaget Hammarby tar emot bottenplacerade Falkenberg. Fördel hemmalaget i min bok och jag tror siffrorna blir stora.

Match: Hammarby – Falkenberg (Allsvenskan) | Speltips: Hammarby -1,5 | Odds: @2.17 | Units: 3/5 | Spelstopp: 15:00

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Vinst krävs för att hänga på i toppen

Hammarby är inne i en mycket dålig trend där man inte lyckats vinna sedan den 14 maj. Fyra raka matcher utan seger och för tillfället två raka förluster mot Häcken och ärkerivalen AIK. På hemmaplan är man dock ett helt annat lag än vad man är på bortaplan. Efter två raka bortamatcher där båda slutat med förlust är läget perfekt för en vändning i trenden. Match mot ett av seriens sämsta lag inför sin fantastiska hemmapublik, en kombination som brukar innebära seger. I år har man löst spelet i tre av sex hemmamatcher, bland annat mot Sirius och Östersund som båda är bättre lag än Falkenberg.

Rent spelarmässigt måste Muamer Tankovic lyftas fram i detta Hammarby, lagets bästa spelare den inledande tredjedelen och den offensive mittfältaren har också lyckats hitta in i poängprotokollet mer frekvent. Sex mål och två assists såhär långt och efter att han missat matchen mot Häcken som följd av en sjukdom så tror jag Tankovic kliver in här extra taggad. I övrigt bör också Nikola Djurdjic nämnas, viktig i Hammarbys spel och en spetsspelare. Stor chans att han hittar nätet här.

Svaga på bortaplan

Falkenberg har hittills det mycket tungt som nykomling i Allsvenskan. Endast tio inspelade poäng på 13 spelade matcher och av dessa har åtta tagits på hemmaplan. Fyra förluster och två oavgjorda på sex bortamatcher och då har poängen tagits mot bottenlagen Eskilstuna och Helsingborg. Östersund, AIK och Sundsvall har vunnit utan problem där de två sistnämnda också löst vårt spel utan större ansträngning. Poängen ska tas på hemmaplan och jag tror Falkenberg känner lite uppgivenhet redan från start när en stor skara Hammarbysupportrar gör att ljudnivån ökar.

Ser man också till defensiven så har man släppt in näst flest mål i hela serien, hela 22 stycken. 13 av dessa på bortaplan där snittet alltså är fler än två insläppta per match. Försvaret håller inte Allsvensk klass och blir ständigt utmanat och prövat av motståndarna med starkare trupper. Med Tankovic och Djurdjic i motståndaranfallet kommer inte svårighetsgraden sänkas och därför ser jag goda chanser för Hammarby att göra tre-fyra mål i den här matchen.

Speltips: Hammarby -1,5

Hammarby är i behov av en seger och här kommer den perfekta uppgiften, jag tror det smäller till rejält och klickar att man vinner med två mål eller fler. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Hammarby löser spelet i tre av sex hemmamatcher.

  • Falkenberg har endast tagit två poäng på sex bortamatcher.

  • Falkenberg har släppt in näst flest mål i hela serien och snittar två insläppta mål per match på bortaplan.

  • Muamer Tankovic är en av seriens bästa spelare såhär långt och kommer skapa problem för Falkenbergs försvar.

Högst odds hittade jag 5/7 kl 15:30 hos Unibet som ger 2.17. Min investering i detta spel blir 3/5 units!

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.