Den sista kvartsfinalen detta VM spelas mellan värdnationen Ryssland och det lag som kanske imponerade mest i gruppspelet: Kroatien. Den här matchen avgör vilket lag som förhoppningsvis får möta Sverige i en semifinal och jag tycker att Kroatien är det starkare av lagen. Ryssland kämpade sig vidare mot ett blekt Spanien och nu tror jag inte man räcker till längre.

Match: Ryssland – Kroatien (Fotbolls-VM, kvartsfinal) | Speltips: Kroatien DNB | Odds: @1.51 | Units: 4/5 | Spelbolag: Mobilebet | Spelstopp: 19:59

Oväntad seger i åttondelsfinalen

Ryssland slog som nämnt mycket överraskande ut Spanien i åttondelsfinalen. Världsmästarna från 2010 startade matchen på ett imponerande sätt och tog rättvist ledningen. Efter det bjöd man dock in Ryssland i matchen på ett unikt sätt där man drog ner på tempot, slutade springa i djupled och där en stor andel procent av passningarna gick i sidled. Ryssland kunde då flytta upp spelet och till sist fick man också hjälp av en klumpig Gerard Pique som tog bollen med handen i straffområdet och gigantiske Artem Dzyuba kunde pricka in en straff till 1-1. Ett resultat som sedan stod sig tiden ut, i förlängningen var det sedan spel mot ett mål där Spanien radade upp chanser men där Ryssland höll undan, mycket tack vare store hjälten Igor Akinfeev som sedan också räddade två straffar i straffläggningen och skrällen var ett faktum.

Annars har Rysslands anfallsspel sett väldigt trubbigt ut när man ställts mot tuffare motstånd. Många var imponerade efter insatserna mot Saudiarabien och Egypten i gruppen där Ryssland gjorde åtta mål på två matcher. Uruguay tystade den hypen genom att spela ut Ryssland fullständigt och mot Spanien skapade Ryssland i ärlighetens namn inte någon bra målchans förutom straffen. I anfallsspelet handlar mycket om Alexander Golovin och Denis Cherysev som båda varit tongivande i turneringen och där Golovin togs ut i speltips.se:s egna VM-elva under onsdagen. Mot bättre motstånd som Uruguay och Spanien har man dock inte producerat något spelmål och mot Kroatien ställs man på mittfältet mot världsklasspelare. Jag tror firma Cherysev/Golovin får det svårt även här och att det ger Kroatien en fördel i matchen.

Vinnare av grupp D

Kroatien vann överraskande grupp D före Argentina, dock var det helt rättvist. Kroatien tog alla nio poäng och har än så länge gått vinnande ur varje match. Mot Argentina spelade man ut helt och vann till sist med 3-0, en av turneringens mest imponerande insatser hittills. Mot Danmark i åttondelsfinalen var egentligen första gången man ifrågasatte Kroatien lite, där man endast hade 1-1 efter full tid men där man löste segern i straffläggning efter att Danijel Subasic och Kasper Schmeichel gått en duell i antal räddade straffar.

Mycket i Kroatien handlar om deras mittfält som är total världsklass. Här finns spelare som Ivan Rakitic, Ivan Perisic och uppstickaren Ante Rebic. Men på mittfältet finns framförallt landets härförare Luka Modric som är VM:s bästa spelare hittills enligt mig. Han leder hela Kroatien och gjorde mål i premiären mot Nigeria, var planens gigant mot Argentina där han på egen hand snyggt satte dit 2-0 målet. Men mest imponerad var jag nog mot Danmark där Kroatien tilldelas straff i slutskedet av förlängningen som Modric kliver fram och missar. För att sedan kliva fram igen i straffläggningen och göra mål. Något som är otroligt starkt och det visar vilken världsklasspelare Modric är.

Speltips: Kroatien DNB

Kroatien har bättre spets och tyngre bredd. Mitt speltips blir därför Kroatien DNB, där vi får pengarna tillbaka om matchen slutar oavgjort och vinner pengar om Kroatien står som segrare efter 90 minuter fotboll. Här är några anledningar till varför jag tycker spelet är bra:

  • Kroatien har vunnit samtliga matcher i turneringen.

  • Kroatiens stjärna Luka Modric är i toppform och en av turneringens bästa spelare såhär långt.

  • Rysslands offensiv har sett trubbigt ut mot bättre motstånd.

  • Kroatiens mittfält är kompakt och kommer minimera ytorna för Rysslands stjärnor Cherysev och Golovin.

  • Kroatiens bredd är bättre och förutom Modric finns spelare som Ivan Perisic, Ivan Rakitic och Mario Mandzukic som kan kliva fram i avgörande lägen.

Ett av de högre oddsen 1.51 hittar jag hos Mobilebet. Ett odds jag synar med 4/5 units!

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.