Erik Norin|5 juli, 2024, 21:00

Jag väljer att spela på Uruguay i det här mötet. Här är några anledningar varför jag tycker det är ett bra spel:

  • Uruguay vann gruppen enkelt.

  • Brasilien hade problem i gruppspelet och tappade poäng mot Costa Rica.

  • Uruguays anfallstrio har levererat genom hela turneringen.

1000 kr gratisspel

Omsättningskrav: 1x, min. odds 1.8

18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se

Enkel gruppseger

Uruguay fick en enkel grupp med Bolivia, Panama och uppstickaren USA som vissa eventuellt trodde skulle skrälla lite. Men att gruppen var enkelt rådde det inga tvivel om och man tog maximala nio av nio poäng och slutade med en målskillnad på hela 9-1 över tre matcher. Den nykomponerade offensiva trion med spjutspetsen Darwin Nunez, unga Unitedtalangen Pellestri och doldisen Maxi Araujo fungerar riktigt bra hittills och framförallt så är det doldisen Araujo som tillsammans med Darwin är ett rejält hot för motståndet. Fem av nio mål har trion hittills gjort och tillsammans med storstjärnorna Valverde på mittfältet och backgeneralen Ronald Araujo i backlinjen så ser Uruguay bättre ut än på länge.

Med det här självförtroendet i ryggen så tror jag man tror på det hela vägen att man kan gå vidare här, det är inte den bästa brasilianska upplagan man någonsin sett som ställs på benen här och det tror jag Uruguay känner att man vill utnyttja när man under en period tappat lite och haft svårt att ersätta superduon Suarez och Cavani. Skulle man dock behöva en hjälte så finns Luis Suarez på bänken, såklart inte samma spelare som förut, men vi alla vet vad han kan bidra med bara han får ett läge.

Hittar inte högstanivån

Brasilien var det bättre laget i gruppspelsmatchen mot Costa Rica, men lämnade utan att göra mål. Mot Colombia var man det sämre laget i gruppfinalen. Egentligen är det ända positiva brassarna kan ta med sig hittills krossen mot Paraguay, men i ärlighetens namn skrämmer nog inte det Uruguay nämnvärt. Uruguay har sett matchen mot Colombia och sett att det utan tvekan går att störa det här brasilianska landslaget som jag tror inte skulle må bra av att hamna i underläge.

Det finns också stora kvaliteter, jag fattar det. Alisson är en värdsmålvakt, Militao och Marquinhos ett bra mittbackspar och Vinicius och Raphina tillsammans med Rodrygo är ett giftigt anfall. Dock skräms jag inte av ytterbackarna Danilo och Wendell, på mitten får Wolves unga talang Joao Gomes spela och även om Lucas Paqueta och Bruno Guimares är bra mittfältare i Premier League har jag svårt att se dem stå upp mot en sån som Valverde. Frågetecken finns på Brasilien och jag tycker det finns värde att gå emot. Blir inte förvånad om 120 minuter fotboll spelas.

fotboll, copa america
|
units: 2/5 - spelstopp: 03:00
Uruguay - Brasilien
18+ | Regler & Villkor gäller | Stödlinjen.se | Oddset kan förändras

Allt innehåll på Speltips.se är avsedd för dig som är 18+. Spelar du för mycket? Kontakta Stödlinjen.