Match: Elfsborg-Häcken (Allsvenskan) | Speltips: X2 | Odds: 1,85 | Spelstopp: 15:29 | Spelbolag: Bethard

Återigen testar jag Allsvenskan och X2, denna gång är det matchen Elfsborg-Häcken där jag tycker att det är bortalaget som ser bäst ut. Överlag ser det egentligen väldigt jämn ut och jag tycker det luktar som ett kryss här men väljer att gardera mig för säkerhetsskull.

Elfsborg tycker jag som sagt ser bra ut men har samtidigt inte imponerat överdrivet mycket, många matcher på slutet har spelats mot bottenlag och någon riktigt stabil seger mot ett bra lag var ett tag sedan. Laget ligger på en sjätteplats, ett poäng före Häcken och en eventuell vinnare i dagens match hakar på toppen utan tvekan. Det är alltså en väldigt viktig match som står på schemat och förlorar kan nog se sig som avhängda från Europa platserna. Det jag finner som intressant här är att Elfsborg spelat fem oavgjorda matcher på de senaste 10. Man gör även få mål och de enda matcherna det riktigt lossnat är mot Östersund och Helsingborg.

Häcken tycker jag ser ut som ett liknande lag resultatmässigt och man har precis som Elfsborg spelat fem oavgjorda matcher på de senaste 10. Man gör heller inte jättemånga mål precis som Elfsborg men jag tycker att man har kvalité framåt med Oweori, Mohammed och Paulinho som samarbetar på ett bra sätt.

Jag tycker att 1,85x på X2 är väl spelvärt då det luktar som ett kryss med tanke på lagens alla kryss samtidiigt som Elfsborg är något sämre i mina ögon än Häcken. Samtidigt finns givetvis risken att Elfsborg på hemmaplan tar och vinner men värdet finns ändå i krysset eller X2 om man vill gardera sig. GL vid rygg!