Match: Hammarby-Kalmar (Allsvenskan) | Speltips: X2 | Odds: 1,85 | Spelstopp: 15:29 | Spelbolag: Bethard

Jag tror mig ha funnit ett riktigt fint spel på den Allsvenska matchen Hammarby-Kalmar i eftermiddag, X2 ger hela 1,85 trots att det mesta talar för Kalmar. Kalmar har spelat riktigt bra på sistone och att man ska förlora mot Hammarby ser jag som en liten chans faktiskt, även om Hammarby ibland kan överraska på hemmaplan.

Om vi börjar med att titta lite på hemmalaget Hammarby så har det hittills varit en stor besvikelse för i alla fall de som håller på laget. Man ligger endast två poäng ned till kvalplatsplatsen som just nu innehavs av rivalen Djurgården på 15 poäng. Hammarby vann förvisso sist match men det spelades mot strykgänget Gefle vilket alltså inte är någon värdemätare i mina ögon. Matchen före det fick man storstryk mot AIK i derbyt med hela 0-3 där man vek ned sig totalt trots att man vanligtvis brukar vara starka i derbyn. Nu är facit under de senaste tio matcherna på följande vis, 5 förluster, 2 oavgjorda och 3 vinster. Två av dessa vinster har då varit mot Gefle och en i träningsmatchen mot bottenlaget Ålesund i norska Tippeligaen. Nej, ska Hammarby klara sig kvar så är det verkligen dags att ta tag i problemen.

Kalmar ser desto bättre ut, endast en förlust på de senaste nio matcherna och formen ser allt bättre ut. Faktum är att man under dessa matcher spelat mot lag som Häcken, Elfsborg, Malmö och AIK. Kalmar har verkligen imponerat på slutet och trots att man ligger i botten av tabellen så ska Hammarby vara ett relativt enkelt lag att ta poäng mot.

Det är två lag som båda ligger i botten men vi ser en tydlig skillnad här, Hammarby har knappt vunnit på slutet och de matcherna man väl vunnit har varit mot dåliga lag. Kalmar däremot har tagit poäng mot flera topplag under den senaste tiden och har endast förlorat en av de nio senaste matcherna. Vi plockar X2 till 1,85x hos Bethard alla dagar i veckan!